STUDIU: Ce mananca cei mai fericiti oameni din lume

Un studiu efectuat in Marea Britanie pe 80.000 de persoane de cercetatorii de la Universitatea Warwick ofera un indiciu pretios in „cursa pentru fericire”. Cercetarea arata ca persoanele cele mai fericite si totodata cele cu gradul cel mai mare de sanatate mentala sunt persoanele care consuma zilnic sapte portii de legume si fructe.

Ce mananca cei mai fericiti oameni

Oamenii de stiinta au descoperit ca nivelul de bunastare mentala creste pe masura ce numarul de portii de legume si fructe consumate zilnic creste, varful fiind atins de persoanele care consuma sapte portii.

Majoritatea guvernelor din tarile industrializate recomanda populatiei sa consume 5 portii de legume pe zi pentru a preveni aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Cu toate acestea, nu toata lumea respecta aceasta recomandare. in Marea Britanie, un sfert din populatie consuma doar zilnic o portie sau niciuna. Numarul celor care consuma „cifra magica” de 7 portii sau mai mult este de doar 10% din populatia Marii Britanii.

Cercetarea nu a luat in calcul diferentele dintre diferitele tipuri de fructe si legume, definind o portie ca fiind aproximativ 80 de grame.

„Puterea statistica a legumelor si fructelor a fost surprinzatoare. De obicei, cercetatorii ignora efectul pe care dieta il are asupra oamenilor”, a explicat Sarah Stewart-Brown, Profesor de Sanatate Publica in cadrul Warwick Medical School.

Profesorul Andre Oswald, din cadrul departamentului de economie al Universitatii Warwick, afirma ca „studiul a aratat rezultate surprinzatoare, astfel ca am decis ca este prudent sa mananc mai multe fructe si legume, pentru ca imi doresc sa raman vesel”.

sursa text: descopera.ro

Social

Arhiva stiri