Chinezii nu au limită, copiază orice! Yema Mustang F16, copia Audi!

Dacă vă întrebaţi cumva de ce sigla acestui Audi nu are patru cercuri, răspunsul e evident: nu e un Audi, ci o clonă chinezească. Iar chinezii de la Yema chiar sunt tare mândri cu ea!

audi-clona-yema-chinezi

Privită faţă, maşina pe care o vedem în aceste imagini ne aduce aminte, cu destul de multă acurateţe, de Audi A4 (versiunea dinaintea faceliftului), atât prin designul farurilor şi al spoilerului, dar şi datorită formei generale a grilei. Doar sigla ne aminteste ca nu este un Audi autentic!

În spate, lucrurile par şi mai evidente, deoarece întâlnim forma caracteristică a stopurilor şi a caroseriei lui A4 Avant, deşi al treilea geam lateral pare arcuit cam mult.

audi-cope-chinezeasca-yema-masini-electrice

Ei bine, nu este un Audi A4 Avant, ci o clona chinezească. Mai exact, Yema Mustang F16, un break având propulsie electrică şi dimensiuni ceva mai mici decât ale originalului: 4,5 metri lungime (faţă de 4,7 metri la A4 Avant) şi 1,6 metri înălţime (cu aproape 20 cm mai înalt decât A4 Avant).

copie-audi-yema-masini-electrice-3

Maşina chinezilor beneficiază de un motor electric de 80 kW (108 CP), iar bateriile litiu-ion asigură, după spusele oficialilor, o autonomie maximă de 260 km. Cam greu de crezut, dat fiind că vorbim de o maşină de un asemenea gabarit. Pentru moment, Yema Mustang F16 va fi produs într-un număr limitat de exemplare, care vor fi folosite pe post de taxi în anumite regiuni din China.

Sursa

 

Social

Arhiva stiri