Prognoza METEO pentru CRĂCIUN şi REVELION în toată ţara

Luni vremea continuă să rămână rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, dar în restul ţării se resimte o încălzire, mai pronunţată în vest. Prin urmare, temperaturile zilei pornesc de la -10 grade în Moldova, dar ating 8, 9 grade în Banat. În jumătatea nordică a ţării, pe alocuri, vor fi şi precipitaţii, dar slabe cantitativ, atât ninsori, cât şi lapoviţe sau chiar ploi, aşa că foarte probabil se va produce polei în nord-vest. În sud, ceaţa este prezentă, mai ales dimineaţa, la nivel local şi poate fi asociată şi cu chiciura, iar precipitaţiile lipsesc. Cât despre vânt, doar pe crestele înalte de munte dă semne de agitaţie.

zapada munte

În Capitală, vremea rămâne rece şi luni, maxima temperaturii aerului se va situa în jurul valorii de -6 grade la amiază, în condiţii de cer temporar noros şi condiţii de ceaţă cu chiciură mai ales în orele dimineţii. Nu se anunţă însă nici precipitaţii, nici vânt.

În zilele Crăciunului încălzirea vremii continuă, mai ales în zonele deluroase şi montane, unde va fi timp frumos şi senin. Încălzirea preconizată pentru ziua Crăciunului, care va duce mercurul din termometre la valori de 10-12 grade şi în staţiunile montane, nu va reuşi să topească stratul de zăpadă deja depus. La câmpie însă, ca şi în depresiuni, vor fi înnorări temporare şi ceaţa va fi prezentă la nivel local, asociată izolat şi cu chiciură. Vântul nu dă semne de agitaţie decât pe crestele înalte de munte, iar maximele se încadrează între 0 grade în Moldova şi Lunca Dunării, unde ceaţa persistă, şi 13 grade în Crişana şi Banat. Şi în Capitală de Crăciun ne mai încălzim, maxima atinge 2, 3  grade, deşi sunt condiţii pentru puţină ceaţă, mai ales la începutul zilei.

DSC_0052

Între Crăciun şi Revelion vor mai fi câteva pasaje frontale care vor aduce precipitaţii: ploi, lapoviţă şi ninsori, cu precădere pe 29-30 decembrie, în estul ţării.

De Revelion, vremea se reîncălzeşte. În noaptea de Anul Nou vom avea valori în jurul limitei de îngheţ, -2 – -3 grade Celsius, în regiunile nordice şi cele centrale, iar în partea de sud-est a ţării vor fi 2-3 grade cu plus. Temperaturile la scara întregii ţări se vor situa undeva în jurul a 0 grade. Noaptea de revelion va fi una plăcuta, lipsită de precipitaţii şi deloc geroasă.

Social

Arhiva stiri