Un craniu cu forma extraterestra, a fost descoperit intr-un cimitir mexican. Foto-Video

Arheologii din Mexic au descoperit mai multe cranii cu o forma stranie, cranile aduc foarte mult cu forma capului unui extraterestru. Imaginile uimitoare, desprinse parca dintr-un film al carui scenariu a fost scris de catre Ridley Scott, au facut inconjurul lumii.

alien-carni-in-forma-de-extraterestru

Craniul are mai mult 1000 de ani vechime si a fost descoperit intr-un cimitir din Mexic, langa localitatea Onavas. Este prima dovada ca si in acea zona oamenii foloseau metode de deformare a craniilor, asa cum au fost descoeprite si în cultura Mayasa.

craniou-deformat-extraterestru

O parte dintre indivizi purtau accesorii precum cercei, inele în nas si pandantive facute din scoici gasite in Golful California, iar un schelet avea o carapace de testoasa peste abdomen. Arheologi nu au putut afla de ce o parte din oameni aveau ornamente si altii nu si de ce este o singura femeie printre ei.

Cert este ca in teritoriul Sonora nu au mai fost gasite scoici din Golful Mexic, ceea ce arată influenta mare a mesoamericanilor mai la nord decat se credea pana acum.

Mutilatiile dentare ar fi un rit de trecere. „Mutilarea dentara în culturi precum Nayarit este un rit de trecere in adolescenta. Acest lucru este confirmat de descoperirile de la cimitirul Sonora, unde cele cinci corpuri cu mutilare dentara au peste 12 ani”, relateaza arheologul.

craniu-descoperit-in-mexic

craniu-deformat-mexic

Arheologii au descoperit 13 cranii a caror forma seamana izbitor cu craniile extraterestrilor din filmele Alien, produse de catre celebrul Ridley Scott.

Arheologul Cristina Garcia Moreno a declarat ca deformarea craniana era folosita in cultura mesoamericana pentru diferentierea claselor sociale si in diferite ritualuri religioase. In general craniile copiilor erau deformate prin prindereau unei placi de lemn deasupra capului pentru a modela oasele capului. VEZI FOTO

metoda-de-deformarea-capului

In acelasi cimitir au mai fost descoperite pe langa cele 13 schelete cu craniul deformat intentionat si alte cinci cu mutilari dentare, care faceau parte la acea vreme din ritualul de trecere in adolescenta.

Sursa

Social

Arhiva stiri