Autostrazile solare! Vezi inventia revolutionara care schimba conceptul de sosea

In viitor vom scapa de problema drumurilor blocate, cu gropi sau acoperite de zapada! Vezi inventia revolutionara care schimba conceptul de sosea!

Un cuplu din America a inventat drumul solar, cel care schimba complet conceptul de sosea!

In loc de asfalt, acesta e construit din panouri solare. Asfaltul e inlocuit cu sticla tare iar beneficiile acestora sunt nelimitate. Sotii Julie si Scott Brusaw din Idaho planuiesc sa inlocuiasca in viitor toate soselele din SUA cu inventia lor.

„Duritatea sticlei se regaseste intre cea a otelului si a otelului inoxidabil. Se va crea si o infrastructura potrivita pentru autovehiculele electrice, sub forma unor refugii in care se poate reincarca bateria”, sustine Scott Brusaw

Exista insa si probleme tehnice de implementarea ideii revoutionare.

„La prima ninsoare panourile solare nu mai functioneaza, motiv pentru care ne-am gandit ca trebuie sa punem un element de incalzire pe suprafata. Liniile de demarcatie de pe sosele vor fi inlocuite cu un sistem de leduri, iar daca apare cineva pe drum, o caprioara sau un biciclist, drumul este atat de inteligent, incat avertizeaza soferul sa incetineasca”, declara Scott Brusaw.

In 2009, Solar Roadways a castigat un contract de la Federal Highway Administration pentru a construi primul prototip de panou solar pentru strazi din lume. Apoi a mai primit 750.000 de euro pentru o parcare asemanatoare.

drum-solar

Sursa

Social

Arhiva stiri