[VIDEO] Casa Origami, isi schimba forma in functie de anotimp

casa-origami-d-hause-soare-timetv

Eterna problema pentru ahitecti si pentru proprietatii de case are acum solutia in Casa Origami.

Cum sa mentii o temperatura rece in casa pe timp de vara si cum sa mentii o temperatura ridicata pe timp de iarna?

Cassa Origami pliabila este incredibila, ca sa-i citam pe creatorii ei, „se metamorfozeaza” in nu mai putin de 8 configuratii diferite pentru a se putea adapta la fiecare sezon, la problemele meteorologice si chiar la conditiile astronomice, informeaza news.com.au.

casa-origami-d-hause-soare-timetv

Pe timpul verii, dormitorul se plaseaza in est incap poti privi prin fereastra lui rasaritul soarelui. Dupa aceea se poate roti in asa fel incat cel care foloseste camera sa fie mereu in bataia soarelui, in timp ce casa genereaza energie prin panourile solare.

Revolutionara Casa are la baza munca celebrului matematician Henry Ernest Dudenay, care a descoperit un mod de a impartii un patrat si a-i rearanga partile in triunghiuri echilaterale, informeaza Daily Mail.

casa-origami-d-hause-soare-timetv

Aceasta flexibilitate a Casei Origami permite adaptarea de la iarna la vara si de la zi la noapte, reusind practic sa se miste in propriul ei interior.

Zidurile exterioare grele desi subtiri, se pliaza in ziduri interioare permitand zidurilor din sticla din interior sa devina fatadele casei, usile pot deveni ferestre si viceversa.

casa-origami-d-hause-soare-timetv

Casa Origami este formata din doua dormitoare, o sufragerie/ camera de zi si o baie, dar poate fi adaptata dupa preferinte.

Incredibila casa este opera unor arhitecti britanici David Grunberg si Daniel Woolfson, cei care au lansat si Compania D*Haus, cea care s-a ocupat de acest concept si pe care-l dezvolta incontinuare.

Social

Arhiva stiri