Cutremur de 7,3 grade in Japonia. Un val tsunami a ajuns pe coastele tarii

japonia-cutremur-tsunami-7,3-grade-scara-richter-magnitudine-val-tsunami-coasta-sud-est-timetv

Un nou cutremur violent loveste Japonia avand o magnitudine de 7.3 grade pe scara Richter, resimtindu-se pana in Tokyo.

Cutremurul a avut loc vineri in largul nord-estului Japoniei iar Agentia Japoneza de Meteorologie a lansat imediat o alerta de tsunami.

In urma acestui cutremur un prim val de tsunami a atins coasta de nord-est a tarii, avand o inaltime de 1 metru.

japonia-cutremur-tsunami-7,3-grade-scara-richter-magnitudine-val-tsunami-coasta-sud-est-timetv

Primul val ajuns in Japonia, provocat de cutremurul cu magnitudinea de 7.3, a fost masurat la ora locala 18.02 mai exact ora 11.02 ora Romaniei. Masuratoarea s-a efectuat pe coasta la nivelul localitatii Ishinomaki, oras unde au murit cele mai multe persoane la cutremurul din 11 martie 2011. Toate aceste detalii au fost oferite de autoritatile japoneze.

Alerta de tsunami este mentinuta, asteptandu-se si alte valuri.

Potrivit specialistilor valul tsunami care ameninta nord-estul Japoniei ar putea sa atinga si 2 metri inaltime la nivelul coastei prefecturii Miyagi, unde se afla orasul Ishinomaki si aproximativ jumatate de metru in alte zone, avertizeaza autoritatile.

Potrivit surselor din interiorul tarii, autoritatile fac apel catre toti locuitorii din zona Ishinomaki sa se indeparteze de coasta si sa se retraga pe cat posibil in zonele mai inalte.

Cutremurul s-a resimtit si in capitala Japoniei, unde imobilele au fost puternic zguduite, practic la cateva sute de kilometri de epicentru.

Alerta de tsunami declansata dupa cutremurul de 7.3 grade pe scara Richter, a fost ridicata cu putin timp inainte de ora locala 19.30, ora 12.30 ora Romaniei, pe toata coasta Pacificului, anunta Agentia Japoneza de Meteorologie pe site-ul sau.

Social

Arhiva stiri