Îţi plac pisicile? Iată topul celor mai afectuoase rase de pisici. Galerie Foto

Sunt percepute drept nişte animale cu o înfăţişare oarecum respingătoare, însă se pare că pisicile fără blană, din rasa sfinx, sunt cele mai afectuoase pisici .

Desi felinele au o reputaţie de animale reci şi singuratice, un studiu demonstrezea că această părere este total greşită, deoarece nu este valabilă în cazul tuturor raselor.

Studiu a masurat gradul de afectivitate exprimat de 129 de pisici din 14 rase. Astfel s-a concluzionat că pisicile de rasă sunt mai afectuoase decât restul şi că, dintre toate, cele mai prietenoase au fost chiar cele din rasa sfinx.

La polul opus au fost pisicile fără pedigree, care au părut a fi cel mai puţin iubitoare şi care obişnuiau să îşi ignore stăpânii, ferindu-se de aceştia atunci când ei deveneau afectivi.

 „Când vine vorba de exprimarea prieteniei, există o diferenţă evidentă între pisicile de rasă pură şi cele care nu au pedigree”, declara cercetătoarea Marie Abitbol.

Motivul pentru care pisicile sfinx au tendinţa de a fi mai prietenoase este acela că ele depind de oameni pentru a se încălzi. De asemenea, „sociabilitatea” de care dau dovadă s-ar putea datora şi faptului că puii stau alături de mame o perioadă mai lungă.

Gradul de prietenie exprimat de pisici a fost măsurat pe baza unui chestionar adresat stăpânilor. Întrebările vizau modul în care reacţionau pisicile în contact cu stăpânii sau cu străinii.

Rezultatele au arătat că, în medie, pisicile sfinx au avut un scor al gradului de prietenie de 22, 83, comparativ cu 18, 93, scorul obţinut de pisicile fără pedigree.

În funcţie de rezultatele studiului, s-a stabilit care sunt cele mai afectuoase rase de pisici.

Topul celor mai afectuase pisici:

1. Sfinx

2. Maine coon

3. Persana

4. Birmaneza, Somaleza, Siameza

5. Pisicile fără pedigree.

 

1

Top-pisici-afectuase-sfinx

Pisica rasa Sfinx

2

Top-pisici-afectuase-Maine-coon

Pisica Rasa Maine coon

3

pisica-rasa-persana

Pisica Rasa Persana

4

pisica-rasa-Birmaneza

Pisica rasa Birmaneza

pisica-rasa-somaleza

Pisica rasa Somaleza

pisica-rasa-siameza

Pisica Rasa Siameza

5

Pisica-maidaneza

Pisica Maidaneza

 

Sursa

 

Social

Arhiva stiri