Din 2013: asigurările obligatorii, combustibilul costă mai mult și bonus o nouă taxă de mediu

Anul nou vine cu scumpiri pentru şoferi. Din 2013, asigurările obligatorii şi combustibilul costă mai mult. În plus, apare o nouă taxă de mediu. În aceste condiţii, mulţi vor trage pe dreapta, iar unii dintre cei care vor neapărat să meargă cu maşina mică sunt nevoiţi să se reorienteze.

trafic-in-bucuresti_buvinieta_taxa_de_mediu_RCA_timetvro

trafic in Bucuresti buvinieta taxa de mediu RCA

Din 2013 şoferii vor suporta noi creşteri de preţuri la asigurarile obligatorii care, atenţie, vor fi majorate cu 50 la sută.

Şoferii spun că ar plăti mai mult pentru asigurări dacă serviciile ar fi mai bune, dar se îndoiesc că lucrurile se vor schimba.

Pe lângă asigurări mai scumpe se adaugă şi creşteri de preţ la combustibil şi alte taxe si impozite.

La începutul lunii octombrie, Ministerul de Finanțe publicase pe site-ul său un proiect de modificare a impozitelor pentru clădiri și mașini, care prevedea majorări pentru impozitele cerute posesorilor de autoturisme. În scurt, timp, MFP a scos proiectul de pe site, însă acest lucru nu înseamnă că nu se vor mai majora impozitele. Premierul, Victor Ponta, a explicat că primarii vor decide dacă impozitele, taxele şi amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%, raportat la inflaţia din perioada 2010-2012.

Conform Codului Fiscal, impozitele şi taxele locale sunt indexate o dată la trei ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima modificare. Ultima actualizare a taxelor şi impozitelor locale a fost aplicată începând cu anul 2010.

Toate aceste creşteri de preţuri duc de obicei la majorari în lanţ ale costurilor pentru autoturisme. Aşa că de la anul soluţia pentru deplasări ar fi bicicleta.

 

 

 

Social

Arhiva stiri