Cel mai lung animal din lume depaseste 30 de metri

Atunci cand va ganditi la un animal mare, poate va duceti cu gandul la balena albastra (Balaenoptera musculus), care poate avea o lungime de pana la 30 de metri, insa exista un animal si mai lung decat atat.

Unul dintre cele mai lungi animale din lume este Lineus longissimus, supranumit viermele siret, care desi este mult mai subtire decat o balena albastra, acesta are o lungime mult mai mare. Potrivit lui Peter Holland, autorul cartii The Animal Kingdom: A Very Short Introduction, aceasta specie nu numai ca depaseste 30 de metri in lungime, dar uneori el ajunge sa se dezvolte pana la 50 de metri.

Lineus longissimus traieste in general in Marea Britanie si Irlanda, exceptie facand regiunile estice. Viermele siret se adaposteste pe maluri si sub bolovanii asezati in mici balti.

Viermele nesegmentat este alungit precum o panglica, iar in primul trimestru de viata, culoarea lui variaza de la masliniu inchis, la un ciocolatiu inchis. La maturitate, in schimb, el este fie maro foarte inchis, fie negru, scrie descopera.ro.

Animalul este cel mai lung nemertean cunoscut pana in prezent, cele mai multe exemplare masurand undeva intre 5 si 15m. Cu toate acestea, au existat cazuri in care unele exemplare au depasit 30 de metri in lungime. Unul dintre aceste exemplare a fost descoperit pe un mal din Scotia in 1864, iar lungimea sa depasea 55 de metri. Cu toate acestea, datele privind lungimea acestui animal al trebui adoptate cu oarecare precautie, avand in vedere ca el este extrem de flexibil, motiv pentru care poate fi intins cu usurinta, depasindu-si lungimea normala.

Social

Arhiva stiri