Cloud Atlas, viata inspira filmul, suflet, religie…

cloud-atlas-film-suflet-viata-inspira-filmul-rergie-montaj-cinema-timetv

 

Expresia mea preferata este „viata inspira filmul” si la acest lucru mi-a venit prima oara in minte dupa ce am vizionat filmul Cloud Atlas.

Este adevarat ca de cele mai multe ori, sunt schimbate, denumiri, personajele, actiunile, uneori pentru ca nu reusesc sa le puna in scena sau nu au imaginatia/investitia/puterea necesara sa poata face aceste lucruri, dar esenta ramane inspirata din realitate.

Expresia „viata bate filmul” este inca valabila si asta doar observand lucrurile care se intampla numai in ultimul timp in jurul nostru. Pare ca undeva exista  un regizor foarte bun (unii ar spune Dumnezeu) si ar urma un scenariu, iar noi am fi pe langa simpli spectatori, uneori si actori, dar neavand nici macar roluri secundare, ci doar aparitii spontane.

cloud-atlas-film-suflet-viata-inspira-filmul-rergie-montaj-cinema-timetv

De curand un film aparut pe ecrane, Cloud Atlas, (al carui trailer va invit sa-l vedeti), m-a lasat un pic „masca„. Dupa ce vazusem imaginile din trailer am inteles ideea filmului care exploreaza modul in care actiunile individuale ale fiecaruia schimba realitatea celor din jurul sau (persoanelor apropiate), atat in prezent cat si in trecut si in viitor.


Cloud Atlas are la baza nuvela cu acelasi nume, aparuta pe piata in 2004, scrisa de englezul David Mitchell.  Cartea (filmul) se bazeaza pe 6 povesti diferite care poarta cititorul (iar in cazul filmului spectatorul), din secolul XIX-lea pana intr-un viitor post-apocaliptic.

Ceea ce nu ma asteptam era ca acest film sa atinga mult mai multe laturi decat cele prezentate in trailer. El tinde usor mascat spre gandirea omenirii cu privire la religie, trece prin starile cele mai importante ale mintii umane din care se trag actiunile din viata de zi cu zi ale fiecaruia, dragostea si frica, si in plus dezvaluie sentimentele care imping mintea spre revolutie.

Iar in afara de ideile care se desprind din acest film, cu un scenariu impresionant si cu rolurile principale asigurate de 2 actori cu talente peste masura, Tom Hanks si Halle Berry, secondati de o intreaga echipa care si-a facut treaba mai mult decat suficient, regia si montajul filmului a reusit sa faca atat de cursiv trecerile prin cuvinte, prin sunete si imagine dintr-o poveste in alta sunt de-a dreptul exceptionale.

Filmul independet Cloud Atlas realizat de Tom Tykwer, Andy Wachowski si Lana Wachowski, cu un buget redus a reusit sa „rupa gura targului” dar si sa puna pe ganduri privitorul.

Evolutia sufletului de-a lungul timpului, diversele forme umane prin care el trece, actiunile si faptele care trebuiesc atinse de-a lungul existentei lui, toate aceste lucruri si multe altele, se indeparteaza de la ideea clasica cunoscuta si imi permit sa spun cu care am fost indoctrinati, de religia inca actuala.

Nu o sa intru mai mult in subiect o sa las pe fiecare sa traga concluziile si recomand cu caldura acest film, Cloud Atlas.

Iar pentru final ca tot am ajuns intr-o parte religioasa sa ascultam o piesa noua Ad Litteram impreuna cu Makru si Oreste intitulata Legat la ochi si maini, care are un videoclip bine realizat de iRonic si transmite o anumita stare si un anumit mesaj.

Social

Arhiva stiri