Cercetătorii americani au descoperit cum arată BĂRBATUL IDEAL. Tu ai calitațile lui?

Sunt femei care preferă bărbaţii cu ochi frumoşi, altele spun că visează la un partner cu trăsături cât mai masculine, precum cei cu maxilare puternice sau cu braţe mari şi musculoase. Totuşi, din punct de vedere evolutiv, se pare că grăsimea şi nu trăsăturile masculine indică cât de atrăgător este un barbat.

Cum-arata-barbatul-ideal

Cu puţin noroc, aceste trăsături ale partenerului vor fi transmise urmaşilor, motiv pentru care, orice femeie caută un partener cu material genetic bun şi un sistem imunitar puternic. Aşa se face că, până acum, se credea că trăsăturile cât mai masculine ale unui bărbat îl fac să fie considerat un partener mai potrivit.

Cu toate acestea date, un nou studiu publicat săptămâna aceasta vine şi răstoarnă această teorie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că dimensiunea taliei unui bărbat este mai importantă decât masculinitatea exprimată de trăsăturile faciale atunci când vine vorba de alegerea unui partener cu un sistem imunitar puternic.

În studiu, 29 de femei aflate în perioada fertilă a ciclului menstrual (atunci când femeile sunt mai receptive la indicii sexuale şi mai sensibile la masculinitate) au notat fotografiile a 69 de bărbaţi. Ulterior, oamenii de ştiinţă au ţinut cont de aceste note alocate fotografiilor şi le-au comparat cu răspunsul imunitar al fiecărui bărbat la vaccinul antihepatita B. De asemenea, specialiştii au măsurat şi nivelurile testosteronului circulant ale participanţilor.

Rezultatele au arătat că, dacă bărbaţii au primit o notă mare, acest lucru nu a însemnat neapărat că ei arătau bine sau că sistemul lor imunitar funcţiona mai bine. Mai mult, se pare că nici nivelul de testosteron nu a contat. În schimb, s-a constatat că există legături între grăsime şi nivelul de atracţie pe care îl manifestă un bărbat, nivelul de testosteron şi starea sistemului său imunitar. Aşa se face că cei mai atrăgători bărbaţi au fost consideraţi cei cu un nivel al grăsimii corporale de aproximativ 12 procente.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri