Află țara în care este cel mai bine să te naști în 2013. Vezi pe ce loc este România!

Conform topului Elveția este cel mai fericit loc în care să te naşti în 2013, Romania se află doar pe locul 56  în spatele unor ţări precum Serbia, Algeria şi Africa de Sud, arată noile studii ale Economist Intelligence Unit.
Calitatea-vieti-in-lume-romania
Persoanele născute în Elveţia vor tinde să fie cele mai fericite și să aibă cea mai bună calitate a vieții în ceea ce privește bunăstarea, sănătatea și încrederea în instituțiile publice, potrivit DailyMail.Țările nordice pecum Norvegia, Suedia și Danemarca, sunt de asemenea în top cinci în indexul de „calitate a vieții”, cu focus pe locul în care este cel mai bine să te naşti anul viitor. România nu a reusit s-a se califice nici în primele 50, ajungând abia pe locul 56 din 80 de ţări.Economist Intelligence Unit (EIU) este o companie care încearcă să aprecieze țara care va oferi cele mai bune oportunități pentru o viață sănătoasă, sigură și prosperă, în anii care vor urma.

Indicele lor se leagă de rezultatele sondajelor subiective de satisfacţie în viață cât de fericiți spun oamenii că sunt şi determinanți obiectivi de calitate a vieții în diferite țări.

Unul dintre cei mai importanți factori este averea materială, dar în joc intră și alți factori  inclusiv rata criminalităţii, încrederea în instituțiile publice și sănătatea vieții de familie.

În total, indicele ia în considerare 11 factori determinanţi.

Aceştia includ factori imobili, cum ar fi geografia, şi alţii care se schimbă încet în timp, cum ar fi demografia, caracteristicile sociale și culturale, precum și starea economiei mondiale.

LISTA COMPLETĂ A ŢĂRILOR MAI JOS:
Index-de-calitate-a-vieti-in-lume

Social

Arhiva stiri