Hackerii romani au speriat FBI-ul

Unul dintre hackerii reţinuţi ieri i-a uimit pe poliţişti. Alexandru Rogăşan are doar 21 de ani, a învăţat IT într-un internet cafe şi a impresionat până şi agenţii FBI cu modul în care a reuşit să cloneze, alături de alţi hackeri, un milion de carduri. Pe lângă această ultimă fraudă, el a mai reuşit să spargă reţelele unora dintre cele mai mari bănci, site-uri şi benzinării din lume.

La doar 21 de ani, Alexandru Rogăşan are şanse mari să devină cel mai tânăr infractor cibernetic.

În decursul a câteva luni, tânărul a reuşit să să găseacă breşe de securitate în reţelele mai multor siteuri.

Alexandru s-a format ca hacker într-un internet cafe din Timişoara.

Mai mulţi hackeri din vestul ţării au fost prinşi de oamenii legii în ultima perioadă.

hacker_micul_fum_a_spart_serverele_nasa_timetvro

hacker „micul fum”

În ianuarie 2012, un alt tânăr din Timişoara a fost arestat după ce a spart serverele NASA, Pentagon şi ale armatei SUA. Iar la Arad, un alt hacker, supranumit “Micul Fum” a spart adresele de email ale mai multor vipuri şi a postat apoi pe bloguri fotografii şi informaţii confidenţiale pe propriul blog.

hacker_roman_prins_de_FBI

hacker roman prins de FBI

Marti, 27 noiembrie, trupele speciale ale poliţiei şi procurorii DIICOT au descins în capitală şi 5 judeţe. Autorităţile au găsit la percheziţii dovezi incriminatoare.

Cei 16 au fost prinşi în urma informaţiilor furnizate de ofiţeri ai SRI. La acţiune au participat şi ofiţeri FBI şi Secret Service, poliţişti din Australia, ţară în care hackerii au înşelat mai multe firme.

Social

Arhiva stiri