Dacia ramane o masina de 3 stele. VIDEO

Dacia rămâne o maşină de trei stele la testele de siguranţă! Ultimul model testat în Germania, Dacia Lodgy, nu a putut depăşi scorul obţinut de modelele anterioare. Sistemele de siguranţă ale maşinii au obţinut puncte mai puţine decât modelele concurente.

dacia_lodgy_exterior_fata_timetvro1

Dacia Lodgy

Lansată cu mare tam tam la începutul verii, Dacia Lodgy a adus mai multe noutăţi. În primul rând, este primul model fabricat integral în afara României. Mai precis în Maroc.

Este şi prima maşină monovolum din gama Dacia. Când vine vorba de siguranţă, modelul nu aduce însă nimic nou. La teste, Lodgy a primit tot trei stele, la fel ca modelele anterioare ale Dacia.

Adică un scor mediocru. Pe categorii de siguranţă, Lodgy punctează bine la protecţia adulţilor şi a copiilor, cu un rezultat de peste 70 de procente. Maşina stă însă slab la sistemele de siguranţă, cu un scor de numai 29 la sută, dar şi la protecţia pietonilor.

Dacia-Lodgy-Interior-timetvro

Dacia Lodgy Interior

Spre deosebire, modelele concurente au scoruri de peste 70 la sută la această categorie. Ca să ajungă la acest nivel, fanii Dacia mai au, însă, de aşteptat. Poate până la anul, când Dacia va lansa alte modele în premieră.

Pentru compararea rezulatatelor aveti mai jos testele si la Skoda si Ford fiesta.

Social

Arhiva stiri