Top 10 drumuri primejdioase din intreaga lume

Transalpina cea mai periculoasa sosea din Romania este departe de top 10 drumuri primejdioase din intreaga lume. Topul realizat se bazeaza pe numarul de vieti pierdute in anul precendent pe aceste drumuri care sunt de altfel si unele din cele mai cunoscute drumuri din lume.

 1. „Drumul Mortii” – asa este denumita portiunea de aproximativ 65 de kilometri care face legatura intre capitala boliviana La Paz si regiunea Yungas. Anual, intre 200 si 300 de persoane isi pierd viata pe aceasta portiune de drum cu viraje extrem de periculoase.

 bolivia-drumul-mortii-lafigaro-1

2. Drumul-tunel Guoliang, China – A fost desemnat al doilea cel mai periculos drum din lume, deoarece este vorba de un tunel sapat in stanca, lung de 1.200 de metri. Tunelul are cinci metri inaltime si patru metri latime si o vizibilitate redusa.

drum-tunel-china-guoliang-primejdios-lume-timetv

3. Ruta 5: Arica – Iquique, Chile – Drumul intre Arica si Iquique este considerat foarte periculos dintr-un punct de vedere cu totul diferit: strabate vai adanci, batute de vanturi puternice, iar peisajul te duce cu gandul la o planeta complet parasita. Cel care circula pe acest drum intalneste atat de rar un alt vehicul, incat ar putea crede ca este mai mult o halucinatie decat ceva real.

timetv-drum-primejdios-lume-top-10

4. Drumul siberian spre Yakutsk, Rusia – Este drumul care face legatura intre Moscova si Yakutsk, dar numai partea siberiana se prezinta astfel. Iarna, care in aceasta regiune dureaza si 10 luni, drumul este accesibil, dar cand zapezile se topesc poti ramane blocat pana la urmatorul inghet din cauza noroiului.

5. Autostrada Sichuan – Tibet, China – Traverseaza 14 munti, cu o altitudine cuprinsa intre 4.000 si 5.000 de metri, zone in care se inregistreaza frecvent avalanse.

timetv-drum-primejdios-lume-top-10 

6. Autostrada James Dalton, Alaska – Este un drum comercial, acoperit cu pietris, care traverseaza tundra. Daca vrei sa-l traversezi, trebuie sa ai mai mult decat o roata de rezerva si cateva parbrize. Companiile care inchiriaza masini iti interzic sa le conduci pe acest traseu.

timetv-drum-primejdios-lume-top-10 

7. Drumul Patiopoulu – Perdikaki. Grecia – Drum in regiune muntoasa, foarte ingust, cu pante bruste. In afara faptului ca drumul in sine este foarte periculos, el este strabatut tot timpul de turme de animale.

 timetv-drum-primejdios-lume-top-10-2012

8. Drumul Trollstingen, Norvegia – Este un Transfagarasan in versiune norvegiana. Serpentinele inguste iti pun serios la incercare talentul de sofer. In plus, mai poti fi furat de privelistea incantatoare.

timetv-drum-primejdios-lume-top-10-2012

9. Drumul A682, Anglia – Cel mai periculos drum din Marea Britanie. Este un drum foarte ingust, cu vizibilitate redusa, pe care au murit 100 de oameni in ultimii 10 ani. Drumul este frecventat de motociclisti.

timetv-drum-primejdios-lume-top-10 -2012

10. Selvio Pass, Italia – Situat in Alpii de Est in Italia, Stelvio Pass Road face legatura intre Valtellina cu Merano si valea raului Adige. Acest drum trece prin munte si este situat la o altitudine de aproximativ trei kilometri deasupra nivelului marii. Drumul este deosebit de dificil pentru vehicule, din cauza curbelor in ac de par – 48 la numar, iar in unele puncte drumul devine extrem de ingust si abrupt. Cu o inaltime de 2.757 de metri, este cel mai inalt munte pavat care strabate Alpii de Est si cel de-al doilea ca inaltime din Alpi, dupa Col de l’Iseran, ce masoara 2.770 m. Desi nu este la fel de periculos precum alte trasee, este intr-adevar special. Trecatoarea este una dintre cele mai bune rute cu curbe „ac de par” continue din lume.

 timetv-drum-primejdios-lume-top-10 -2012

Sursa text: Agenţia RADOR 

Social

Arhiva stiri