Rusia pregateste evacuarea din Fasia Gaza cu nave de razboi

Rusia a dat comanda navelor sale de razboi sa se pozitioneze in largul Fasiei Gaza pentru a fi pregatite sa intervina pentru evacuarea cetatenilor rusi, in eventualitatea escaladarii conflictului cu Israelul.

rusi-pregatesc-evacuarea-din-fasia-gaza

 „Un grup de nave militare a primit ordin sa se pozitioneze in zone precise ale partii orientale a Marii Mediterane, pentru evacuarea cetatenilor rusi din Fasia Gaza, in cazul in care conflictul israeliano-palestinian va escalada”, a afirmat o sursa din cadrul comandamentului central al Marinei, citata de agentiile Interfax si RIA Novosti.

Sursele au numarat sase nave, printre care crucisatorul „Moskva”, nava de patrula Smetlivii si navele de desant „Novocerkask” si „Saratov„, care apartin Flotei ruse din Marea Neagra.

Acest anunt a intervenit in pofida intrarii in vigoare a armistitiului dintre Israel si Hamas, dupa o saptamana de ostilitati care s-au soldat cu numerosi morti si raniti. Israelul a avertizat ca va riposta la orice atac din partea palestinienilor.

Ministerul rus al Apararii a explicat marti ca navele ar putea andoca in portul sirian Tartus, aceasta fiind singura misiune navala rusa din Mediterana, dupa intoarcerea dintr-o misiune de combatere a pirateriei in largul Somaliei.

Baza de la Tartus, situata la 220 de kilometri nord-vest de Damasc, a fost construita printr-un acord semnat in 1971, in timpul perioadei comuniste.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri