GDR lanseaza albumul Opunem Rezistenta, in aceasta seara

gdr-grupul-de-rezistenta-opunem-rezistenta-lansare-k-gula-dox-undoo-brugner-toxxic-nai-gh-ba-timetv

GDR (Grupul De Rezistenta) concerteaza in aceasta seara in clubul bucurestean B52 cu ocazia lansarii albumului Opunem Rezistenta.

GDR s-a format in mijlocul verii anului 2009, fiind un produs hip-hop autohton inedit. Grupul De Rezistenta este un adevarat crew format din 4 mc si 2 dj. Membri GDR au o intreaga istorie pe scena hip-hop din Romania, chiar si inainte de infiintarea trupei, din care va prezentam o scurta biografie a artistilor.

Nai’gh’ba si Toxxic cei doi membri activi trupei Da Hood Justice, sunt si initiatorii proiectului Da Hood, trupa live alaturi de 4 instrumentisti. Fondatorii primei grupari de hip-hop din Romania, RAN-S. Racnetul Agoniei Nationale – Sindicat ce avea in componenta alaturi Da Hood Justice trupele RACLA, Parazitii, Klansmen si M&G. Da Hood Justice a lansat pe piata albumele Judecata de dupa, Sfarsit de mileniu, Direct din underground, Nascut pentru asta, iar in formula Da Hood au scos materialul Secretul din gradina.

DJ Dox unul din cele mai influente personaje din hip-hop-ul romanesc. A facut parte din formatia RACLA alaturi de care a lansat primul album de hip-hop romanesc pe vinil Plus Infinit si a avut colaborari cu nume grele din sfera muzicii de strada autohtone printre care: Parazitii, Bitza, Raku, CTC, K-Gula… DJ Dox alaturi de DJ FaiboX, DJ Paul si DJ Undoo este si membru fondator al primului crew de dj din Romania, Turntable Science.

Brugner, membru al trupei Delikt alaturi de Vexxatu’ Vexx aka Norzeatic, component al gruparii RAN-S, IN 97 – 98 alaturi de Da Hood Justice, RACLA si Getto Daci, prezentator si producator al emisiunii de hip-hop Urban Groove. A lansat impreuna cu Vexx, in forumula Delikt albumul deja clasic, Fara Numar si a scos maxi single-ul Prinsi in Joc. In afara de materialele prezentate are foarte multe colaborari cu formatii cunoscute sau mai putin, din sfera hip-hop-ului autohton.

DJ Undoo membru de baza al label-ului Hades Records, Dj, producator, aranjor si inginer de sunet, are o vasta istorie in cultura hip-hop din Romania. Face parte din proiectele Turntable Science, Dagga, Shy Beats, are propriul studio si mai nou propriul label intitulat LiberNote Music, din care face parte si GDR. Un dj, producator si inginer de sunet prolific strangand in palmaresul sau foarte multe colaborari, participari la evenimente cu foarte multe formatii din tara si chiar din strainatate.

K-Gula fost membru al gruparii Inspectoratul GP, al formatiilor LIRIC si RACLA, in momentul de fata fiind vocalul K’N’Confusion. A participat la doua albume RACLA , Patratul Rosu si Plus Infinit, si-a pus semnatura pe albumele solo Visuri in intuneric si Schimbari (cel din urma alaturi de DJ Undoo). A condus si moderat emisiunea K-tv de la postul Senso tv.

gdr-grupul-de-rezistenta-opunem-rezistenta-lansare-k-gula-dox-undoo-brugner-toxxic-nai-gh-ba-timetv

Grupul De Rezistenta a anuntat track-list-ul primului material intitulat Opunem Rezistenta, album ce-l vom gasi de vanzare in aceasta seara la lansarea sa dar si pe site-ul trupei www.grupulderezistenta.ro .

De pe album se pot evidentia colaborari cu trupe si mc cunoscuti din sfera hip-hop-ului si nu doar: Norzeatic, CIA, Carbon, Praetor, Subcarpati, Japhet Niven si Sergiu.

Grupul De Rezistenta au lansat doua materiale ce preced albumul Opunem Rezistenta, un maxi-single in anul 2010 intitulat 1 la suta, si ep-ul de anul acesta denumit Trilogia N-ai(ului).
GDR are pana in acest moment nu mai putin de 6 clipuri ale pieselor incluse pe acest material. Ultimul din ele fiind la piesa Plastic in colaborare cu Sergiu.

Social

Arhiva stiri