Samsung se pregateste sa lanseze un smartphone cu ecran flexibil

Pe o piata in care razboiul smartphone-urilor si a tabletelor se da pe viata si pe moarte, sud-coreeani de la Samsung planuiesc sa inceapa productia in masa a ecranelor din plastic, in locul celor din sticla, ceea ce va revolutiona telefoanele, vor fi mai rezistente, mai luminoase si le va permite sa se indoaie.

Samsung-ecran-flexibil

Deprtamentul care se ocupa de fabricarea ecranelor in cadul Samsung – Samsung Display, se afla in ultima faza a procesului de dezvoltare a ecranelor flexibile pentru telefoanele mobile, pe care se pregateste sa le lanseze in prima jumatate a anului viitor, a declarat, pentru WSJ, o sursa din interiorul companiei.
samsung-flexibil-de-plastic
Samsung nu a facut niciun comentariu referitor la data cand va fi scos la vanzare noua creatie.
Samsung este cel mai mare producator de semiconductoare, televizoare si telefoane mobile la nivel mondial, a reunit operatiunile celor doua departamente care se ocupau de ecranele cu cristale lichide si de cele cu tehnologie LED intr-unul singur, denumit Samsung Display.
samsung-cu-ecran-flexibil
Decizia de a produce ecrane flexibile vine ca urmare a nevoii de diferentiere pe o piata a smartphone-urilor si a tabletelor in continua expansiune si metamorfozare, piata pe care lupta dintre Samsung si Apple este una crancena.
Ecranele flexibile de la Samsung vor fi construite pe baza tehnologiei OLED, pe care compania sud-coreeana o foloseste deja pe smartphone-uri si televizoare. OLED sunt foite subtiri din material plastic ce sunt aplicate peste ecranele aparatelor.
Prin inlocuirea sticlei cu plasticul, ecranele vor fi mai longevive si mai luminoase. Tehnologia OLED este in faza de dezvoltare de mai multi ani, Sony si LG lansand chiar si prototipuri. Insa nu au reusit sa si comercializeze produsele, din cauza barierelor tehnologice in cazul productiei in masa. Samsung spera ca vor fi primi care lansa acest tip de produse pe piata.
Tehnologia este una complicata, iar succesul Samsung nu este garantat. Sony a fost prima companie care a descoperit tehnologia, in 2002, dar nici dupa 10 ani produsele cu ecran flexibil nu au iesit la vanzare, iar un purtator de cuvant al companiei a declarat recent ca nu se stie cand acest lucru va fi posibil.

Social

Arhiva stiri