Cei mai buni jucatori de baschet 3×3, premiati la SPORT ARENA STREETBALL AWARDS 2012

La finalul celui de-al optulea sezon, cei mai buni jucatori de baschet 3×3 din Romania au fost premiati, joi seara, la evenimentul Sport Arena Streetball Awards, din Bucuresti. Cei care au inmanat premiile au fost soprana Felicia Filip, fotbalistul Miodrag Belodedici si Virgil Stanescu, unul dintre cei mai valorosi baschetbalisti romani.

Jucatorul roman de origine spaniola, Angel Santana, a fost ales MVP-ul sezonului 2012. Acesta a contribuit la calificarea in optimile de finala ale Campionatului Mondial si la ocuparea locului sase la finala mondiala a circuitului FIBA 3×3 World Tour, care s-a jucat la Miami.

La categoria sub 14 ani, cei mai buni jucatori din 2012 au fost Maria Ticu si Mihnea Nistorescu, iar la categoria sub 18 ani, Alexandra Chitanu si Vlad Stoicoviciu. La peste 18 ani, castigatorii au fost Raluca Ungureanu si Angel Santana, iar la plus 35 de ani au fost premiati Raluca Vasile si Bogdan Amariucai.

Titlul de cel mai bun conducator de joc i-a revenit lui Silviu Lupusavei, iar premiul pentru cel mai bun pivot, la plus 18 ani, a fost primit de Catalin Vlaicu. Angel Santana a fost desemnat ca fiind si cea mai buna extrema.

Dan Rogojan a primit un premiu special, pentru contributia la dezvoltarea fenomenului slamdunk in Romania.

In cadrul evenimentului SPORT ARENA STREETBALL AWARDS 2012 a fost deschisa si o licitatie care are ca scop dezvoltarea carierei lui Victor Petrache, un baschetbalist roman, de numai 15 ani. Banii care vor fi stransi in urma achizitionarii celor doua tricouri cu autografele unor mari sportivi, Marius Lacatus si Ghita Muresan, si echipamentul sportiv oferit de Sport Arena, in parteneriat cu Champion, il vor ajuta pe juniorul de la Scoala de Baschet Laguna sa ajunga la performanta. Victor Petrache este antrenat de Bogdan Amariucai, fiind apreciat si de reprezentantii Steaua Bucuresti.

Virgil Stanescu, presedintele Steaua Baschet, a cumparat in cadru licitatiei tricoul Sport Arena Streetball cu autograful lui Ghita Muresan.

Romania, posibila gazda pentru editia din 2016 a Campionatelor Mondiale Universitare de Baschet 3×3

In cadrul evenimentului Sport Arena Streetball Awards, Claudia Georgescu, directorul Federatiei Sportului Scolar Si Universitar, a anuntat in mod oficial si candidatura Bucurestiului in vederea organizarii editiei din anul 2016 a Campionatelor Mondiale Universitare de Baschet 3×3. Organizatorii acestei competitii vor fi Sport Arena Streetball, Federatia Romana de Baschet si Universitatea Politehnica Bucuresti.

Competitia se va desfasura la Baza Sport Arena Politehnica, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In urmatorii 2 ani, acest spatiu va trece printr-un proces de extindere, iar terenurile de baschet vor fi acoperite.

La eveniment a fost inaugurat si Sport Arena Streetball Hall of Fame.

Social

Arhiva stiri