[Video] Alternativa la lumea reala controlata de Google

google-ingress-joc-realitate-alternativa-niantic-project-timetv-Niantic-Labs

In decursul ultimei luni, au aparut cateva mesaje cu subinteles, pe site-urile web, legate de un nou proiect Google gata de lansare. Totul era inca misterios. Binenteles ca nimic nu ar fi scapat de la Google fara voia lui. Acest proiect dupa ce a ridicat semne de intrebare si a starnit curiozitati si-a facut aparitia.

Ingress este ultimul si cel mai inovator proiect Google, fiind un joc de realitate alternativa, ce doreste sa transforme modul in care privim lumea si locurile din jurul nostru.

Ingress este conceput pentru posesorii de telefon mobil care folosesc ca sistem de operare Android-ul, iar jocul este inovator din punct de vedere al desfasurarii lui. Pentru a participa la joc, utilizatorii trebuie sa calatoreasca in lumea reala.

Explicatia liderului proiectului, John Hanke, fost director al diviziei Geo din cadrul Google iar acum coordonator la Niantic Labs, o noua companie detinuta de Google si cea care a conceput acest proiect, este urmatoarea:

„Ideea ne-a venit gandidu-ne la conceptul de „computing ubicuu”” (n.r. un fel de calculator la purtator). Practic dispozitivul dispare.”

niantic-google-labs-project-realitate-alternativa-timetv-joc-telefon-mobil-android

Scopul jocului este de a face oamenii sa se plimbe prin imprejurimi dar nu numai, pentru a obtine beneficiile activitatii fizice si de ce nu pentru a vedea cu ochii lor realitatea inconjuratoare intr-un alt mod.

Participantii la joc au nevoie de energie virtuala pentru a putea juca iar aceasta resursa o pot genera plimbandu-se prin oras si colectand anumite unitati denumite „XM„. Pe masura ce avansezi in joc si acumulezi destula energie o poti consuma participand la misiuni in lumea reala, calatorind spre „portaluri” care vor fi amplasate in locuri publice precum muzee, biblioteci si alte locuri de acest fel.

niantic-labs-project-google-ingress-joc-realitate-alternativa

„Conceptul se asemănă cu World of Warcraft, unde toată lumea de pe glob joacă acelaşi joc”, a mai declarat liderul proiectului John Hanke.

Jucatorii pot sa aleaga in una din cele doua echipe: „The Enlightened” (n.r. „Iluminatii„) cei care in joc sunt reprezentantii puterii si „The Resistance” („Rezistenta„), evident sunt cei care lupta impotriva puterii.

Acest joc este conceput pentru orice persoana de pe acest Pamant, dar atentie, zonele cu o densitate mai mare a populatiei vor prezenta o competitie mai mare pentru resurse.

Activitatea fizica in afara locuintei este o componenta importanta a jocului.

Practic te simti ca un soarece intr-un labirint, pe telefon„, a mai spus Hanke.

Dupa ce ai terminat de vizitat, participantii pot revedea pe computer distantele parcurse si cum s-a desfasurat jocul in ziua respectiva.

Fiind jocul revolutionar cu cea mai mare harta pana in acest moment, Google a angajat numerosi artisti si scenaristi de jocuri, urmand sa conceapa elemente noi in mod constant, pentru a tine participantii in priza si a oferi noi si noi „portaluri” si locuri de vizitat.

Evident ca un gigant comercial precum Google nu putea sa scape din vedere asptectul financiar, el urmand sa aiba si beneficii concrete in urma acestui joc, semnand deja cateva contracte de publicitate.

Ingress va urmari sa integreze produsele si magazinele si localurile companiilor care aleg sa se promoveze in acest mod inedit.

Nu mai este mult pana acest joc de realitate alternativa va deveni accesibil publicului larg, el fiind testat in ultimele 6 luni de angajatii Google.

De pe site-ul www.ingress.com aflam ca jocul este in acest moment in faza beta, iar doritorii se pot inscrie pe lista de asteptare.

Social

Arhiva stiri