Nocturna Bibliotecilor, cultura si recreere in timpul noptii

nocturna-bibliotecilor-program-cultural-recreere-romania-bucuresti-biblioteci-deschise-noaptea-timetv

Nocturna Bibliotecilor este o campanie fara precedent in Romania. Incepand cu ora 18.00 bibliotecile publice din Capitala si din tara, se vor deschide pentru activitati culturale si de recreere.

Totul se petrece in afara orelor obisuite de program a bibliotecilor, iar cei interesati vor avea parte de evenimente speciale, experimente culturale in premiera, adevarate demonstratii de bun gust, creativitate si inovatie.

nocturna-bibliotecilor-program-cultural-recreere-romania-bucuresti-biblioteci-deschise-noaptea-timetv

Directorul executiv al Asociatiei Bibliotecarilor si a Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) declara urmatoarele:

„Campania de anul acesta reprezinta o iesire la rampa fara precedent a bibliotecilor si nu ma refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importanta mobilizare nocturna a bibliotecilor din Romania, intr-un periplu cultural si artistic amplu, pe mai multe paliere, functie de indrazneala si imaginatia bibliotecarilor implicati.”

Nocturna Bibliotecilor initiata si coordonata de ANBPR si implementata de profesionisti bibliotecari din toate tipurile de biblioteci. Presedintele ANBPR Dragos-Adrian Neagu legata de aceasta noapte speciala de cultura si recreere, prin care bibliotecile din toata tara isi pot surprinde oaspetii cu lucruri inedite si de bun gust.

Pret de o noapte, fiecare biblioteca participanta la Nocturna Bibliotecilor are ocazia sa-si surprinda vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiectii de filme, concerte, lansari de carte, ateliere de creatie, pana la intalniri cu autori, concursuri, expozitii sau demonstratii de virtuozitate artistica. Este, in acelasi timp, o experientă culturala diferita, o cristalizare a energiilor si un regal al acumularilor de bune practici pe care Asociatia noastra si bibliotecile le-au avut in ultimii ani. Ca manifestare pro-lectura si eveniment de promovare natională a culturii in toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine sa constientizeze, mai profund decat pana acum, rolul tot mai activ pe care institutia bibliotecii trebuie sa-l reclame in societatea actuala„, a declarat Dragos-Adrian Neagu.

 

nocturna-bibliotecilor-program-cultural-recreere-romania-bucuresti-biblioteci-deschise-noaptea-timetv

Cele 22 de biblioteci de pe intregul teritoriu romanesc, care participa la acest eveniment si vor avea usile deschise sunt urmatoarele:

Biblioteca Nationala a Romaniei, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Biblioteca Pedagogica Nationala „I. C. Petrescu”, Biblioteca Municipala Adjud, Biblioteca Oraseneasca Bicaz, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” Bihor, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” Craiova, Biblioteca Judeteana „I.G.Bibicescu” Mehedinti, Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” Onesti, Biblioteca Oraseneasca „Tata Oancea” Bocsa, Biblioteca Oraseneasca Darabani, judetul Botosani, Biblioteca Municipala ”St. L. Roth” Medias, Biblioteca Publica Locala Budesti, judetul Valcea, Biblioteca Judeteana „I. H. Radulescu”, judetul Dambovita, Biblioteca „Universul Cunoasterii” Targu Frumos, Biblioteca Judeteana Valcea „Antim Ivireanul”, Biblioteca Comunala Timisesti din Judetul Neamt, Biblioteca Branesti, judetul Ilfov, Biblioteca Comunala Borca, judetul Neamt, Biblioteca Oraseneasca Titu, judetul Dambovita.

Pe parcursul evenimentului Nocturna Bibliotecilor accesul publicului la manifestarile organizate va fi gratuit.

Social

Arhiva stiri