Steven Sinofsky, creatorul Windows 8, paraseste Microsoft

Steven Sinofsky, el este cel care a resuscitat windows dupa esecul dezastros al companiei cu sistemul de operare Vista.

Sinofsky-paraseste-Microsoft-Windows-8

Steven Sinofsky

Dupa ce oficiali Micrisoft si-au dat seama ca Vista a devenit un esec cert pe piata, Steven Sinofsky a fost numit de Steve Ballmer sa conduca divizia Windows si sa resusciteze cel mai popular sistem de operare din lume.

Steven Sinofsky a conceput si sustinut in acest timp cele doua variante de Windows lansate pe piata, 7 si 8, fiind considerat in cadrul companiei un adevarat motor cu energie noua, cu viziuni diferite fata de ceea ce Windows facea pana in prezent.

Totul s-a schimbat insa la cateva saptamani de la lansarea noului sistem Windows 8. Steven Sinofsky a plecat din companie, dupa ce nu a mai impartasit din ideile promovate de colegii sai executivi, printre care si seful Microsoft, Steve Ballmer.

Anuntul a fost facut ieri prin intermediul unui comunicat de presa si a avut efect imediat.

Bloomberg scrie ca in locul lui Sinofsky, la conducerea Windows va veni Julie Larson-Green.

 „Este o decizie surprinzatoare sa vedem o persoana de acest nivel a plecat, fara sa existe o perioada de tranzitie de putere.”, a declarat Michael Gartnberg, analist la Gartner Inc.

Imediat dupa anuntul plecarii celui care a proiectat sefului Windows, actiunile Microsoft au scazut cu 2.1 procente, la 28.22$.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri