Teoria calatoriei sufletului dupa moartea fizica a corpului

calatoriei-sufletului-univers-dupa-moarte-corpul-spatiu-energii-timetv

 

Teoria calatoriei sufletului dupa moartea fizica a corpului uman incearca sa fie deslusita de oamenii de stiinta din intreaga lume de mii de ani.

Recent, in unul din episoadele emisiunii „Prin gaura de vierme” („Through the worm hole„) difuzata de postul de televiziune Discovery Science, profesorul emerit al Departamentului de Anesteziologie si Psihologie si director al Centrului de Studii asupra Constiintei Umane, in cadrul Universitatii din Arizona, Doctor Stuart Hameroff declara:

Cred ca ceea ce numim constiinta sau precursoarea sa imediata proto-constiinta, a exista in Univers dintotdeauna, poate inca de la Big Bang„.

Teoria calatoriei sufletului dupa moartea fizica a corpului sau cand acesta intra in moarte clinica, poate fi rezolvata de intelegerea sursei constiintei.

Constiinta, potrivit unei teorii mai vechi formulate de Dr. Hameroff si de matematicianul Roger Penrose in anul 1966, este derivata din microtubulii neuronilor care se definesc ca zone de procesare cuantica.

Daca constiinta poate fi definita cu exactitate, de unde vine, sursa aparitiei si daca aceasta teorie poate fi demonstrata stiintific, aflam tot de la Dr.Hameroff care ne dezvaluie date privind experientele pe care unii oameni le au in timp ce se afla in asa-numita moarte clinica, atunci cand inima nu mai functioneaza, iar sangele este oprit sa mai circule, in acel moment microtubulii isi pierd calitatea cuantica dar informatia cuantica sau constiinta, cum este denumita, nu este distrusa.

Constiinta este distribuita sau se imprastie in nemarginirea Universului, iar daca pacientul este resuscitat, informatia cuantica revine in microtubului. Adesea, dupa ce unii pacienti au trecut printr-o moarte clinica, ei relateaza ca au vazut o lumina alba sau un tunel sau ca au plutit in afara trupului. Daca in acele situatii pacientul nu este resuscitat sau nu mai are efect resuscitarea

„este posibil ca informatia cuantica sa poata exista in afara corpului, poate pe termen indefinit, ca suflet”, sustine savantul.

 

calatoriei-sufletului-univers-dupa-moarte-corpul-spatiu-energii-timetv

Binenteles ca problema originilor, a eternitatii constiintei, a modului de raspandire in Univers ramane o problema controversata.

Orice teorie care este legata de aceste aspecte, nu este demonstrata momentan stiintific si are pentru acest moment al evolutiei stiintei un caracter pur speculativ.

Partea pozitiva a acestor teorii este data de atentia specialistilor catre astfel de lucruri, fiind un progres al cercetatorilor pe acest taram enigmatic si necunoscut in incercarea de a afla raspunsuri cu privire la calatoria sufletului dupa moartea fizica a corpului.

Sursa: huffingtonpost.com

 

Social

Arhiva stiri