Relatiile zilnice comparate cu doi magneti

MAGNETI-atractie-respingere-atrage-resping-opusi-interactioneaza

  • Puterea de atractie si respingere a celor doi magneti in viata de zi cu zi

Ma jucam zilele trecute cu 2 magneti si eram placut surprins dar si contrariat, ca un copil care a descoperit prima oara o jucarie, de puterea de atractie si respingere a lor. Sunt identici si se atrag, e normal si totusi daca sunt pusi cu anumite fete, fata-in-fata, se resping, iar in functie de marimea magnetilor uneori nici macar nu ai puterea sa ii apropii.

Nu am descoperit nimic nou din ceea ce nu stiam, am fost practic surprins placut si contrariat de asemanarea cu oamenii din jurul nostru.

Asa procedam si noi in viata de zi cu zi. Sunt persoane care se aseamana din anumite puncte de vedere, dar cand schimba planul de idei sau subiectul mai au putin si se iau la palme.

Si totusi cu totii suntem asa, suntem pe o lungime de unda cu o persoana, dar doar pe un anumit plan sau pe anumite planuri, cateva, pe alte planuri nu intelegem de ce stam de vorba cu persoana respectiva caci oricum pierdem timpul, ne enervam rau si nu ajungem la o discutie civilizata, ce sa mai spun de o concluzie.

magnet-timetv-interactioneaza-atrag-resping-plus-minus

  • Magnetii asezati cum trebuie pot da rezultate pozitive

Cu toate acestea este un lucru remarcabil, pentru ca unii sunt foarte buni intr-un domeniu (fiecare in domeniul lui) si daca sunt pusi intr-un singur loc cu un scop comun, lucrurile pot avea rezultate incredbil de bune. Hai sa luam spre exemplu o firma.

Exista un coordonator, sef de echipa, manager care relationeaza foarte bine cu oamenii, care stie cum sa-i coordoneze, ii intelege dar are si autoritatea necesare ca echipa sa-l respecte si sa duca la indeplinirea sarcina.

In acelasi timp exista un director care este vizionar, are idee de unde isi doreste firma sa ajunga si spre ce sa se indrepte.

Trebuie sa fie in interiorul firmei si un contabil, caci cineva trebuie sa calculeze cheltuielile si salariile si toate investitiile si tot ce tine de bani, si asa mai departe…

Binenteles ca nu poate lipsi din nicio afacere investitorul, cel ce detine cash-ul dar care are si asteptarile cele mai mari si acest lucru inseamna profit sau atingerea anumitui scop.

Iar daca ii pui, macar pe cei 4 la o masa, la un moment dat ajung la o intelegere, evident, dupa ceva discutii.

magnet-atrasi-respinsi-timetv

In aceste discutii, vizionarul isi prezinta ideea, managerul spune cum poate fi pusa in practica de catre
echipa sa, contabilul face un calcul, investitorul spune cat este dispus sa plateasca si deja incep discutiile aprinse. Dar la final se ajunge la o concluzie si asta pentru ca scopul lor final este ca firma sa mearga bine si sa functioneze cum trebuie pentru indeplinirea sarcinii.

Viziunea este buna, dar trebuie luata pas cu pas si ne axam pe primii 10 pasi si mai vedem dupa o re-evaluare daca este buna de urmat ori ba. Ca sa indeplineasca cerintele managerul are nevoie de mai multi oameni, desi poate si el sa faca un mic compromis si sa prelungeasca data de predare. Contabilul evident calculeaza sumele necesare si mai scade din cheltuielile inutile si le imparte pe bucati reusind sa ajunga la o suma doar pentru perioada respectiva pana la indeplinirea celor 10 pasi, iar investitorul este dispus sa plateasca un pic mai mult pentru ca firma sa reuseasca un pic mai repede sa-si atinga scopul, evident dorind sa vada rezultatele pozitive la finalul parcurgerii pasilor si apoi sa decida daca merita sa mai investeasca ori ba.

Cam asa ar trebui sa functioneze lucrurile intr-o firma civilizata care are interes sa-si atinga scopul.

timetv-magnet-nou-atractie-respingere-magneti

  • Nu toate fetele magnetilor se atrag

Magnetii in acest caz s-au atras cat sa-si indeplineasca job-ul. Daca ii scoti la bere si ii pui sa gaseasca alte subiecte de discutie s-ar putea ca seara sa se termine cu un scandal monstru.

Cei doi-trei-patru magneti se resping.
De aceea sunt colegi de munca cu care te intelegi minunat la serviciu, dar la o bere cand se schimba subiectele s-ar putea sa doresti sa le „ratacesti” o sticla goala in cap.

Din acelasi motiv exista persoane care se iubesc cand sunt impreuna, dar cand vine vorba de pasiunile separate ale fiecaruia sunt ca autostrada care doreste sa uneasca Timisoara-Cluj-Sibiu-Brasov-Ploiesti-Bucuresti-Constanta, atat de frumoasa in descriere si atat de greu de realizat, aproape imposibil.

Exista incercari, dar solutiile nu sunt usor de gasit caci interesele sunt un pic separate si atunci nu fiecare trage cu toata inima in incercarea „orice ar fi” sa indeplineasca scopul si cel mai important, chiar daca amandoi trag, fiecare trage mai mult in directia lui de interes si nu impreuna.

Si ma jucam cu cei doi magneti si ma gandeam ca in momentul in care sunt pusi cum trebuie (sa se atraga) la o usa la un dulap, sunt geniali, caci apropie usa si o tin inchisa. Dar daca la acel dulap ai pune magnetii cu fetele care se resping, ar fi cel mult interesant, dar nu cred ca folositor…

mana-magneti-lipiti-se-atrag-se-resping-timetv

  • Cei doi magneti chiar trebuiesc tot timpul alaturati?

De ce nu putem sa acceptam ca acei colegi, prieteni, persoane apropiate, peroane iubite, sefi, profesori… cu care suntem in contact nu au cum sa ne inteleaga 100% indiferent ce am face noi?

Iar daca sunt momente sau activitati care nu merg, cand am ajuns la concluzia aceea, chiar daca ne este cel mai bun prieten si ne este foarte greu, putem sa ne indepartam in mod civilizat ca sa nu ne indepartam intr-un mod brutal precum magentii cu fetele care se resping.

De ce trebuie sa fortam lucrurile doar ca dorim aceiasi doi magneti cu toate fetele sa se atraga?

De ce este necesar ca acei magneti sa aibe toate fetele care sa se atraga…?

timetv-magneti-mai-multi-uniti-legati

Oare nu am putea fi mai deschisi la minte si sa ne gandim ca exista si posibilitatea ca sa nu trebuiasca sa existe doar 2 magneti, pentru fiecare plan ci mai multi?

 

 

 

Social

Arhiva stiri