Statul american Colorado a legalizat marijuana

marijuana-contra-cancer-cannabis-legal

_

 

Marijuana devine legala pentru adultii de peste 21 de ani

 

Votantii Statelor Colorado, Washington si Oregon au votat pe 6 noiembrie daca doresc sa legalizeze vanzarea de marijuana in scopuri recreative.
Locuitorii Statulelor Washington si Colorado au fost de acord cu noua lege, pe cand in Statul Oregon aceasta decizie a fost respinsa.
Guvernatorul Statului Colorado, un inversunat opozant al Amendamentului 64 (cum este cunoscuta aceasta lege) a declarat marti seara la aflarea rezultatului:

Votantii au ales, iar noi suntem obligati sa le respectam decizia. Aceasta noua lege va fi un proces complicat, dar dorim sa-l urmam. Acestea fiind spuse, legea federala spune ca marijuana este un drog ilegal asa ca nu trebuie sa ne bucuram prematur.”

Autorul cartii „Marijuana Legalization: What Everyone Needs To Know” („Legalizara Marijuanei: Ceea ce ar trebui sa cunoastem toti„) a spus intr-un interviu ca

Cea mai comuna greseala pe care americanii o fac este sa considere ca in Olanda cannabis-ul este legal. Acolo a fost legalizata doar vanzarea in coffee-shop-uri a marijuanei dar maxim 5 grame. Producerea si distribuirea marijuanei este inca ilegala. De aceea pretul nu difera cu mult fata de magazinele care comercializeaza „iarba” in scop medicinal.

Legalizarea va dura cel putin sase luni pana poate la un an, pana ce adultii de peste 21 de ani vor putea sa cumpere marijuana si se pot bucura legal de efectele ei.

Amendamentul 64 este o mare victorie a campaniei „Legalizarea marijuanei ca a alcoolul” :

De 8 ani exista discutii in Statul Colorado daca este rational sa pedepsesti adultii care aleg sa foloseasca acest produs desi este cu mult mai putin daunator sanatatii lor decat alcoolul.” a declarat co-directorul campaniei Mason Tvert.Astazi votantii au fost de acord. Colorado nu va mai avea legi care sa directioneze adultii sa foloseasca alcolul, iar de acum vor putea sa foloseasca liberi marijuana daca aceasta este dorinta lor. Iar noua ne va fi mai bine ca si societate, datorita acestui lucru.” a mai adaugat el.

Este a doua oara cand locuitorii Statului Colorado au votat sa legalizeze canabisul. Prima oara s-a intamplat in 2006, si desi a fost respins amendamentul,rezultatul a condus la scoaterea la pedepselor pentru posesie de marijuana, pentru adultii mai mari de 21 de ani. Aceasta initiativa va fi un sistem bine pus la punct pentru cultivarea a maxim 6 plante de persoana si vanzarea/cumpararea dar nu mai mult de o uncie (n.r. aproximativ 29 de grame), va opri traficul ilegal de marijuana si va genera zeci de milioane de dolari pe an.

Cel mai important lucru este ca votantii sunt mult mai informati despre marijuana si au si experimentat marijuana-medicala care nu a produs nicio problema serioasa. Consumul de marijuana din scoli si licee a scazut de cand a intrat in vigoare regulamentul din 2006.

_

cultura-de-cannabis-canabis-iarba-verde-v-captura-copacii

 

Daca Washington da verde la consum, curand si celelalte state vor dori verde

(la propriu si la figurat)

In aceeasi noapte in care in Colorado a fost aprobat Amendamentul 64, in Washington a fost aprobata Initiativa 502, care este de acord cu taxarea vanzarii in cantitati mici de marijuana la adulti.

Sub Amendamentul 64 marijuana este taxata in acelasi mod ca si alcoolul si tutunul. Analistii proiectului spun ca din aceste taxe s-ar strange intre 5 si 22 de milioane de dolari anual in Colorado.

Brian Vicente tot co-director al campaniei „Legalizarea marijuanei ca si alcoolul” declara:

Multumita voturilor oamenilor, ne vom bucura de beneficiile noilor legi. Vom crea noi locuri de munca, vom primi milioane de dolari din taxe si vom permite politiei sa se axeze pe adevaretele probleme din afara legii. Ar fi o adevarata parodie daca administratia Obama si-ar folosi puterea sa opreasca legalizarea marijuanei, intr-un stat democratic in care oamenii au decis legalizarea ei.

Un oficial al Departamentului de Justitie a declarat ca Guvernul Federal este pregatit sa combata orice intentie de a fi amendat de administratia Obama pentru legalizarea marijuanei in scopuri de recreere.
Acesta decizie este impotriva Guvernului Federal care considera marijuana un drog narcotic si ilegal. O data ce acest stat, sau oricare altul va incerca sa implementeze aceasta lege, va simti o presiune din partea federarilor care vor incerca sa o opreasca.
Cu siguranta acest subiect va fi de maxim interes in presa din intreaga lume si vom revenii si cu alte aspecte ale lui.

Social

Arhiva stiri