Alegeri in America. Obama vs Romney

Peste 200 de milioane de americani sunt chemati astazi sa-si aleaga presedintele. Democratul Barack Obama si candidatul republican, Mitt Romney, se bat umar la umar pentru a conduce cea mai puternica natiune din lume. In afara de votul pentru presedinte, americanii participa si la alegerea membrilor Congresului, cat si la nivelul autoritatilor locale.

obama romney alegeri america

obama romney alegeri america

Primii americani care au votat au fost cei 10 alegatori din satul Dixvil Noci. Acestia au o derogare speciala si voteaza cu 6 ore inaintea celorlalti americani. Tot procesul a durat un minut, iar dupa numararea voturilor, Obama si Romney erau la egalitate: 5 la 5. Votul a inceput la ora 13, ora Romaniei, pe coasta de est. Victimele uraganului care a lovit New Yorkul saptamana trecuta si-au exprimat optiunea electorala in sectii de vot improvizate.

Paul-Ryan-candidatul-republican-pentru-functia-de-vicepresedinte-timetvro

Paul Ryan candidatul republican pentru functia de vicepresedinte

De la vot, Romney a plecat direct spre Pennsylvania si Ohio, la doua intruniri electorale destinate sa il aduca in avantaj in cele doua state. Si candidatul republican pentru functia de vicepresedinte, Paul Ryan, a votat in statul Wisconsin. In tabara cealalta, vicepresedintele in functie, Joe Biden, a votat acasa, in Delaware.

Joe-Biden-vicepresedintele-america-in-functie-timetvro

Joe Biden vicepresedintele american in functie

Presedintele Obama a votat deja, in urma cu doua saptamani, pentru a-i impulsiona pe americani sa participe in numar mare la votul anticipat. Barack Obama si Mitt Romney se afla umar la umar in sondaje. Obama este creditat cu 49% din intentiile de vot, iar Mitt Romney cu 48%. Obama a ajuns deja la Chicago, unde isi va petrece seara alegerilor impreuna cu sotia sa, in timp ce fostul guvernator de Massachusetts va astepta rezultatele alegerilor la Boston.

Social

Arhiva stiri