Bugatti pregateste noul monstru: Super Veyron, 1600 cp -1600 kg

Lumea auto este pe cale sa explodeze de cai putere. Italieni de la Ferrari vor veni anul viitor cu urmasul legendarului Enzo, Koenigsegg ar trebuie sa lanseze un Agera de 1.400 CP, McLaren va dezvalui versiunea de serie a conceptului P1, nemtii de la Porsche vor introduce mult asteptatul 918 Spyder. Dar nici cei de la Bugatti nu se lasa mai prejos cu noul model Bugatti Super Veyron.

Bugatii-1600-caii-putere

Bugatii

Conform Automobile Magazine, constructorul Bugatti din Molsheim va sosi la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului viitor cu un nou automobil. Nu va fi insa vorba de o versiune de serie a conceptului Galibier, ci mai degraba de o noua varianta a legendarului Veyron.

Noua varianta a legendarului Bugatti Veyron va beneficia de mai multe imbunatatiri, principala atractie urmand a fi reprezentata de motorul W16 de opt litri (sau poate chiar 9.6 litri), care va pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 1.600 cai putere. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h va cobori pana la pragul uimitor de numai 1.8 secunde, si o viteza maxima ce va urca pana la un astronomic 463 kilometri pe ora!

Dar pentru a atinge aceste performante incredibile, noul Bugatti Super Veyron va cantari cu cateva sute de kilograme mai putin ca pana acum, constructorul din Molsheim promitand un raport putere – greutate de un cal per kg. Cu aceste datele teoretic viitorul Bugatti nu va depasi 1.600 de kilograme.

Modificarile nu vor veni doar la motor, departamentul estetic, partile fata, spate vor fi complet modificate, iar numarul elementelor aerodinamice active va creste considerabil.

bugatti-veyron-1600-cp

Bugatti Veyron

 

Sursa: 4tuning.ro

Social

Arhiva stiri