Un nou record mondial de viteza, Ford GT noul monstru cu 1700 cp /Video

Un Ford GT a reusit un incredibil record inregistrat de Guinness World Record pentru cea mai rapida masina dupa glob!

 

Un Ford GT modificat cu 1700 de cai putere a reusit un nou record mondial! Masina are un motor de 5,4l dupa Ford V8 insa au fost modificate compenente, avand numai doua unitati turbo! Conducta de carburanti modifica permite sa fie pompata cu pana la 25% mai mult carburant in cilindrii motorului.

noul-record-mondial-de-viteza-Ford-GT-1700-cp.jpg

noul-record-mondial-de-viteza-Ford-GT-1700-cp.jpg

Recordul a fost omologat de Guinness Book a fost realizat pe 16 Octombrie de catre pilotul Johnny Bohmer de la Performance Power Racing. Totul a fost realizat cu sprijinul NASA! Acestia i-au permis sa foloseasca pista de la Kennedy Space Center ce este lunga de 4.572m.

  „Toata echipa noastra a muncit din greu aici si suntem mandri sa ducem o masina americana in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai rapida masina din lume. Prin faptul ca NASA ne-a permis accesul la aceasta unica facilitate, am primit oportunitatea sa exploram aceste tehnologii si sa le aducem si lor beneficii.”

 

 ”Acest proiect este in derulare de 3 ani si s-a depus o cantitate enorma de cercetare si noi abia am inceput sa descoperim unde pot fi acest sisteme folosite in afara arenelor pentru cursele de masini” a declarat Johnny Bohmer.

 

Cei de la Performance Power Racing nu sunt destul de multumiti si promit ca masina sa mearga si mai rapid foarte curand!

Ford GT  a atins viteza de 283.232 mile (455.8 km) pe ora (455.817km/h) cu cei 1700CP!

 

 

Sursa

Social

Arhiva stiri