Uzina Ford de la Craiova se vrea un succes

 b-max

Vicepreşedintele Ford Europe, Wolfgang Schneider, a informat că, de la preluarea fostei uzine Daewoo, în 2008, actualmente uzina Ford de la Craiova, grupul american a investit aproximativ 800 milioane de euro în România.

Suntem hotărâţi să facem din Craiova un succes pe termen lung‘, a declarat Wolfgang Schneider cu ocazia unei vizite a premierului Victor Ponta la uzina Ford de la Craiova.

Strategia noastră a fost să aducem în România cel mai sofisticat vehicul şi cel mai sofisticat motor, iar această strategie a dat roade‘, a adăugat Schneider.

În prezent, uzina Ford de la Craiova are 4.000 de angajaţi care produc 500 de unităţi din modelul B-Max, un ritm care ar urma să crească în lunile următoare. Însă totul depinde de evoluţia pieţei ‘care este puţin descurajantă în acest moment’, a spus Schneider, refuzând să precizeze care este producţia preconizată pentru anul următor.

În vara lui 2007, Ford Europe a cumpărat de la statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru care a plătit suma de 57 de milioane de euro. La acea dată, Ford s-a angajat să producă 250.000 de vehicule pa an până în 2011 şi 300.000 de vehicule pe an ulterior. Însă în 2010 grupul a recunoscut că proiectele sale în România au înregistrat unele întârzieri.

Ford Motor a prezentat săptămâna trecută un plan de restructurare a operaţiunilor sale din Europa, unde grupul estimează că va înregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari în acest an. În total, Ford va elimina 13% din efectivele sale în Europa şi va închide trei uzine din regiune – una din Belgia şi două din Marea Britanie.

Social

Arhiva stiri