S-a descoperit Atlantida? Un oras antic scufundat in Triunghiul Bermudelor, este asociat de oamenii de stiinta cu Atlantida. Video

Patru piramide uriase – una dintre ele din cristal, asemănătoare celor de la Giza, din Egipt, ce datează de peste 10.000 de ani, structuri circulare construite din granit, mai mulți monoliți, așezați ca la Stonehenge, un sfinx şi monumente gravate intr-o limba inca necunoscuta, descoperite de un robot submersibil, in apropierea legendarului Triunghi al Bermudelor, confirma existenta unui oras antic.

Atlantida

Atlantida

Folosind un robot subacvatic, cecetatorii canadieni Paul Weinzweig si Pauline Zalitzki, au confirmat cu imagini, ca pe fundul oceanului, la o adancime de 700 m, in apropierea peninsulei cubaneze Guanahacabibes, se regasesc ruinele unui oras gigantic.

Oamenii de știință cred că ar fi vorba despre despre ruine ale oraşului scufundat, Atlantida.

 „Este uimitor, ceea ce observam in imaginile de inalta rezolutie, din sonar (detector sonic pentru obiecte subacvatice, n.r.). Sunt nelimitate campii de nisip alb, iar in mijlocul acestei plaje frumoase de nisip, pot fi distinse clar desene arhitectonice, realizate de mana omului. Este ca atunci cand survolezi cu un avion un proiect urban si vezi autostrazile, tunelurile si cladirile”, relateaza cercetatorul Zalitzki. 

Cercetatorul adauga: „Nu stim cu certitudine ce este, insa nu credem ca natura este capabila sa produca arhitecturi simetric planificate, cu exceptia cazului in care vorbim despre un miracol”.

Cercetatorii au observat constructiile in urma  cu 10 ani, cand faceau o alta cercetare in zona, insa au fost nevoiti sa intrerupa investigatiile, datorita lipsei fondurilor pentru crearea unui robot submersibil. Anul acesta, au avut posibilitatea de a elucida misterul privind ciudatele edificii din piatra ce le atrasesera atentia in urma cu 10 ani. Intr-adevar, nu se inselasera, acolo zacea nestiut, un colosal oras antic.

Conform relatarilor cei doi cercetatori, secretul a fost bine pastrat, Guvernul  SUA descoperind locul in timpul crizei rachetelor din Cuba, in anii saizeci, cand submarinele nucleare de croaziera au intalnit in Golf, structurile piramidale. Locul a fost inchis imediat si s-a preluat controlul atat asupra lui, cat si asupra obiectelor.

Se crede că Atlantida, menționata și descrisa pentru prima data de catre filozoful grec Platon, a dispărut într-un potop, un cutremur major sau o erupția vulcanică. De-a lungul anilor, a servit drept sursa de inspiratie pentru numeroase opere literare, muzicale si cinematografice, in special pentru povestile science-fiction.

Social

Arhiva stiri