Top 5 copii geniali, cu un IQ mai mare decat Einstein

Celebrul Albert Einstein a fost unul dintre cei mai inteligenti oameni din lume, insa recent doua fetite de 12 si 15 ani au reusit sa depaseasca IQ-ul celebrului savant.

copil-iq-timetv

Dar acestea nu sunt singurele cazuri de copii supradotati. Revista The Week a alcatuit un top al celor mai geniali copii, care au un IQ mai mare decat cel ce a creatorul teoriei relativitatii.

Einstein-timetv

1. Fabiola Mann, 15 ani, IQ de 162
Fabiola, care s-a nascut in Goa, India, in prezent in traieste in Marea Britanie, si-a implorat parintii sa plateasca taxa pentru a putea sustine testul Mensa. Conform Forbes, fata de 15 ani ia lectii de karate, asculta muzica clasica si isi petrece timpul liber cantand la pian si jucand sah.

Fabiola-Mann

2. Olivia Manning, 12 ani, IQ de 162
Cu o capacitate extraordinara de invatare, Olivia a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a retine replicile din piesa de teatru Macbeth. Dar pana si ea a fost surprinsa cand a vazut ca a obtinut un scor al IQ-ului mai mare decat a celebrilor Stephen Hawking, Bill Gates si chiar Einstein.

Olivia-Manning

3. Jacob Barnett, 12 ani, IQ 170
La varsta de doi ani, Jacob a fost diagosticat cu sindromul Asperger (tulburare comportamentala legata de autism). Se pare insa ca baiatul era doar mai dezvoltat intelectual decat altii de aceeasi varsta. El isi doreste acum sa devina profesor universitar si sa faca din matematica o materie pe intelesul tuturor.

jacob-barnettthe-nobel


4. Pranav Veera, 6 ani, IQ de 176

La varsta la care a fost testata, fetita putea spune numele presedintilor americani in ordine, sa recite alfabetul de la coada la capat si sa indice ziua din saptamana pentru orice data incepand cu 2000. Pranav are memorie fotografica si spune ca i-ar placea sa fie astronaut.

Pranav-Veera-geniu


5. Victoria Cowie, 11 ani, IQ de 162

Victoria, o eleva din Marea Britanie, “nu este o tocilara”, spune mama sa, care adauga ca fata iubeste teatrul, muzica si sa joace fotbal. Intrebata ce i-ar placea sa devina cand va creste, Victoria a spus ca doreste sa lucreze cu animale si sa se faca doctor veterinar.

Victoria-Cowie

 

Sursa

Social

Arhiva stiri