Festivalul de psihanaliza si film 2012

festivalul-de-psihanaliza-si-film-romania-bucuresti-2012-baneasa-shopping-city

Prima editie a Festivalului de Psihanaliza si Film este in plina desfasurare la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City. Festivalul a inceput vineri, 26 octombrie cu proiectia in Avanpremiera a cinci episoade din serialul “In Deriva” Sezonul II.

festivalul-de-film-si-psihanaliza-baneasa-shopping-mall-bucuresti-2012

A doua zi de festival a fost plina de emotii datorita unor filme cu o incarcatura emotionala “prospera”: Terapie Speciala/ The Sessions, regia Ben Lewin, castigator al Premiului Publicului si al Premiului Special al Juriului la Sundance 2012 si Take This Waltz, regia Sarah Polley. Filmele au fost prezentate in premiera in Romania si au fost discutate cu psihanalisti precum Anatol Reghintovschi si Rita Teodoru. Sala a fost ultra-plina, au fost ocupate si scarile, prilej de rememomare a cinematografului de odinioara pentru Irina-Margareta Nistor, directorul festivalului.

festival
Astazi, 28 octombrie, un numar de 4 scurtmetraje romanesti – Lost Springs 2, regia Andrei Dobrescu, Watch Out For the Sunset, regia Vlad Oancea, Pui, cartofi prajiti si-o Cola, regia Emanuel Parvu si 30, regia Iulia Rugina vor fi proiectate si psihanalizate in prezenta realizatorilor si a psihanalistilor, intr-o discutie moderata de Irina-Margareta Nistor.

Festivalul se incheie cu proiectia si psihanaliza unui film controversat: Elles, regia Malgorzata Szumowska, film care aduce in prim-plan convingerile intime ale unei femei despre bani, familie şi sex.

Festivalul este replica adaptata Romaniei a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de marele regizor italian Bernardo Bertolucci, organizat la Londra o data la doi ani, aflat acum la cea de a sasea editie.
Festivalul coincide ca perioada cu desfasurarea la Bucuresti a celei de-a patra Conferinte Internationale de PsihanalizaPluralismul in Psihanaliza organizata de Societatea Romana de Psihanaliza, unul din partenerii evenimentului.

Eveniment organizat de Asociatia FAMart, in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National si cu Societatea Romana de Psihanaliza.

Articol si foto: Alexandra Bujenita

 

Social

Arhiva stiri