Cei mai destepti 10 copii ai planetei. Vezi cum au schimbat lumea

Desi pare greu de crezut copii minune citeau inca de la uimitoarea varsta de 2 sau 3 ani, erau extrem de talentati la arte sau mergeau la facultate la o varsta de neimaginat.

Copii-genii

Maria Gaetana Agnesi

In secolul XVII a fost un filozof italian, matematician si lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceza si italiana, iar la 13 ani a mai adaugat greaca, ebraica, spaniola, germana, latina si inca cateva la limbile vorbite foarte bine. La varsta de 9 ani a tinut un discurs scris chiar de ea in latina despre drepturile femeii la educatie. Academicienii, martori la discursul ei, au numit un crater de pe Venus dupa numele ei.

Maria-Gaetana-Agnesi-filozofi

H.P Lovecraft

Howard Phillips, marele scriitor, a fost  si el un geniu de mic copil. A invatat sa citeasca la varsta de numai 2 ani, iar la 6 ani scria deja poezii complexe. A devenit unul dintre cei mai influenti autori ai filmelor horror in secolul XX. Este posibil ca Howard sa fi fost asa destept de mic, deoarece parintii lui au fost foarte bolnavi si motivatia de a deveni cineva l-a impins spre literatura.

Howard-Phillips

Blaise Pascal

Unul dintre cei mai buni matematicieni si fizicieni ai secolului XVI. Tatal sau, de asemenea un matematician cunoscut pe atunci, avea metode neordodoxe asupra educatiei si initial nu a vrut sa-l lase pe Blaise sa invete matematica pana la varsta de 15 ani. Suparat de aceasta decizie, Blaise a inceput sa invete geometrie de unul singur, iar la varsta de 12 ani a descoperit ca suma unghiurilor unui triunghi este egala cu doua unghiuri drepte. Cand a aflat tatal sau de aceasta descoperire, s-a gandit ca fiul sau are un talent in acest domeniu si l-a lasat sa foloseasca o copie a „Elementelor” lui Euclid.

blaise-pascal

La varsta de 14 ani, Blaise a inceput sa isi insoteasca tatal in marile intruniri ale matematicienilor de la Paris. La 16 ani a prezentat la aceste intalniri cateva teoreme despre geometria proiectiva, intre care era si capodopera sa, hexagonul mistic al lui Pascal.

William James Sidis

Cu abilitati exceptionale in matematica si lingvistica, Sidis a fost unul dintre cei mai inteligenti oameni ai planetei. La 18 luni putea sa citeasca, iar la varsta de 8 ani putea vorbi fluent latina, greaca, franceza, rusa, germana, ebraica, turca si armena. Tot la 8 ani si-a inventat si propria limba, numita Vendergood. La 9 ani a intrat la Harvard si la 11 ani a tinut o conferinta despre matematica. S-a spus ca IQ-ul lui ar fi fost intre 250 si 300.  Unii l-au considerat ca fiind cel mai destept om din lume.

William-James-Sidis

Kim Ung-yong

Cunoscut momentan drept „cel mai destept pamantean in viata”, Kim este inregistrat in Cartea Recordurilor cu un IQ de 210, cel mai mare inregistrat oficial vreodata. La 3 ani a intrat la facultate, iar la 4 ani putea sa memoreze simultan 2000 de cuvinte in engleza si germana. Pana la varsta de 7 ani putea scrie poezie in coreana si chineza, si avea 2 carti cu poeme si eseuri. La varsta de 7 ani a fost invitat sa lucreze la NASA.

Kim-Ung-yong-timetv

Gregory Smith

La 10 ani, Gregory a intrat in colegiu, iar la varsta de 12 ani a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace. A fondat si un grup de sustinere a drepturilor copiilor.

Gregory-Smith

 Okita Soji

Soji a fost un copil minune, dar in alt domeniu. La varsta de 12 ani a invins un maestru in kenjutsu, iar la 18 ani a devenit cel mai bun luptator al acestor arte martiale. Din pacate a murit de tuberculoza la varta 25 de ani.

 Okita-Soji

Pablo Picasso

Unul dintre cei mai cunoscuti pictori din istorie, Picasso, si-a inceput viata ca un geniu. La 8 ani a pictat una din cunoscutele lui opere, La Picardo, iar inainte de 12 ani producea schite ale diferitelor fotografii. In timpul adolescentei  a fost deja considerat un pictor matur, cu opere semnificative.

Pablo-Picasso

 Akrit  Jaswal

Cu un IQ estimat la 146, Jaswal este cea mai tanara persoana admisa la o facultate de medicina din India. La numai 6 ani asista la operatii si la 7 a inceput sa practice. Deasemenea este si un fizician foarte bun.

 Akrit-Jaswal

Wolfgang Amadeus Mozart

Unul din cei mai faimosi copii genii din toate timpurile, Mozart a invatat sa cante la pian la varsta de 4 ani, iar intre 5 si 8 ani si-a cumpus unele dintre cele mai cunoscute opere. A scris peste 600 de opere, cele mai multe dintre ele in tinerete. A ramas in istorie drept unul dintre cei mai celebri compozitori din lume.

Wolfgang-Amadeus-Mozart

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si:Top 5 copii geniali, cu un IQ mai mare decat Einstein

Social

Arhiva stiri