Patru romani in Top 15 FIBA 3×3 World Ranking

Dupa un sezon excelent in baschetul 3×3, Romania are patru jucatori clasati printre primii 15 in ierarhia mondiala realizata de FIBA (Federatia Internationala de Baschet) si publicata pe site-ul http://www.3x3planet.com/.

Baschet-3x3

Baschet-3×3

Cel mai bine clasat jucator roman este Angel Santana, pe locul patru, cu 391.200 de puncte. Santana are in palmares in acest sezon de 3×3 o victorie, la Sport Arena Bucharest Challenger, doua locuri doi, la Prague International Streetball Cup si la FIBA 3×3 World Tour Masters Istanbul si a mai punctat la FIBA 3×3 World Tour Final de la Miami si la Campionatul Mondial de la Atena, unde a invins echipa Statelor Unite. Castigurile obtinute de el in cele 3 weekenduri de la Bucuresti, Praga si Moscova au fost de peste 5.000 de euro.

3x3-baschet

3×3-baschet

Romano-spaniolul este urmat de un grup de trei jucatori, cu Bogdan Balanica pe locul 14, urmat imediat de Sergiu Souca si Andrei Constantin, la egalitate, pe locul 15. Ultimii doi au facut parte din aceeasi echipa, Choco Loco, la Sport Arena Bucharest Challenger, unde au jucat finala precum si din echipa Sport Arena UPB care a jucat la Istanbul si la Miami.

Baschet

Baschet

Balanica a fost alaturi de Angel Santana la Praga si a evoluat in echipele campioane de la Sport Arena Bucharest Challenger si de la Sport Arena Streetball, calificandu-se atat pentru Mastersul de la Istanbul cat si pentru cel de la Madrid.

baschet

baschet

Social

Arhiva stiri