Povestea firmei Tehnologica Radion

Tehnologica Radion, firma de care se interesa Traian Băsescu este una dintre companiile „de casă” ale PDL cu încasări de milioane de euro.

Tehnologica Radion avea în 1999 doar 17 angajaţi şi se ocupa cu extracţia şi prepararea minereurilor feroase.

Condusă de Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primarul Capitalei, Tehnologica Radion a ajuns în ultimii ani una dintre cele mai prospere firme de construcţii care desfăşoară contracte pe bani publici.

tehnologica-radion

tehnologica-radion

În ultimii patru ani, Tehnologica Radion a pus mâna pe 35 de contracte, în valoare de 280 de milioane de euro.

Ultimele lucrări ale firmei Tehnologica Radion vizează construirea metroului în cartierul Drumul Taberei şi modernizarea a 10 kilometri din Centura Capitalei.

Firma s-a reprofilat pe asfaltări, trei ani mai târziu. Lucrurile pentru Tehnologica Radion au început să meargă bine după ce Traian Băsescu a câştigat Primăria Bucureştiului.

Colaborarea strânsă bazată pe contracte cu Primăria Capitalei în vremea mandatelor Băsescu şi Videanu a consolidat poziţia firmei lui Theodor Berna şi în relaţiile cu instituţii publice din restul ţării:

În 2004, firma a ajuns la o cifră de afaceri de trei ori mai mare decât în 1999, şi avea de 10 ori mai mulţi angajaţi.

În prezent, Berna a ajuns un adevărat „rege al asfaltului”, cu peste 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri ameţitoare.

Social

Arhiva stiri