S-a descoperit secretul fericirii

Cercetatorii americani au descoperit secretul fericirii dupa ce au efectuat un studiu, ce a fost publicat in revista Psychological Science.

Oameni-in-excursii

Desi oamenii sunt invatati de mici sa fie altruisti si sa se poarte frumos cu cei din jur, se pare ca ei sunt cu adevarat fericiti atunci cand li se spune sa-si urmeze scopurile. Astfel ca, secretul fericirii poate fi reprezentat de un egoism lipsit de sentimentul de vinovatie.

Cercetatorii de la University of Pennsylvania, autorii acestui studiu, sunt de parere ca persoanele care au ales sa fie egoiste sunt de obicei marcate si de sentimentul de vina. Cercetatorii explica acest lucru prin faptul ca in copilarie oamenii sunt invatati ca „a imparti inseamna a arata ca-ti pasa de ceilalti”. De aici, oamenii ajung sa se simta prost atunci cand fac ceva pentru intereseul propriu.

216 persoane au participat la un studiu realizat de oamenii de stiinta. Unora dintre participanti li s-au oferit 3 dolari pentru a-i dona, altora li s-a spus sa pastreze aceasta suma de bani, iar celor din a treia grupa li s-a spus ca pot sa aleaga singuri ce sa faca cu banii. Cei care s-au aratat semnificativ mai fericiti au fost persoanele carora li s-a zis sa pastreze banii.

sursa foto: fii-sanatos.ro

Social

Arhiva stiri