Harap Alb – prima colectie de benzi desenate romanesti

harap-alb-continua-spanul-zmeul

_

Supereroi de pe meleagurile patriei

 

Dintre rafturile prafuite ale povestilor copilariei noastre iese la iveala SUPEREROUL pur romanesc HARAP ALB in prima colectie de benzi desenate.

Povestea lui Harap Alb in prezenta publicatie merge pe firul epic al povestii lui Ion Creanga doar la inceput. Supereroul roman continua aventurile dupa ce povestea din carte se termina si incepe noi si noi aventuri.
Puterile fiecarui supererou sunt cel putin comparatbile cu supereroii din benzile desenate americane, de la respiratii care ingheata, la super-vederi, elasticitate si altee, dar cu diferenta majora ca sunt personaje din cultura romaneasca, iar firul epic este diferit si merita din plin atentia publicului din Romania.
Scenariile urmatoarelor episoade de la finalul povestii clasice vor fi scrise de scriitori contemporani.
Se discuta deschis despre posibilitatile continuarii povestii si adaptarea la viata noastra de zi cu zi. Stilurile fiecarui scriitor isi vor pune amprenta pe diferitele aventuri ale indragitului personaj de poveste. Este posibil sa avem povesti in care supereroii ajung la concerte si se pot implica in cauze nobile chiar ecologice.

Unii pasionati propun ca Harap Alb sa fie modern si evident social. Asa ca el si prietenii lui au profile de facebook si interactioneaza cu cititorii, cu posibila exceptie a Spanului, care ar putea fi prieten doar cu Harap Alb ca sa-i poata scrie pe wall.
Exista posibilitatea ca in revista de benzi desenate sa aflam ca supereroii identifica stereotipurile vietii noastre sociale si le comenteaza din perspectiva personajelor de poveste. De exemplu Fata Imparatului ar putea vorbi despre „moda leopard”.
Pentru toti pasionatii de benzi desenate in general si pentru cei ce-l indragesc pe Harap Alb in special, exista si o sectiune pe forum unde puteti trimite observatii si propuneri cu privire la revista!

Primul numar al colectiei de benzi desenate Harap Alb Continua poate fi cumparat incepand de marti 16 Octombrie 2012, in toata reteaua de magazine Inmedio, la pretul de 4.9 de lei.

Pentru mai multe detalii, comentarii sau informatii interesante despre revista de benzi desenate Harap Alb Continua puteti intra pe site-ul oficial

_

dracula-supererou

 supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti

regele-dacilor-supererou-benzi-desenate-romanesti

_

Acum ceva timp a aparut o campanie denumita AVEM SI NOI SUPEREROI promovata de Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei, pentru a readuce in inimile locuitorilor tarii, eroii neamului uitati parca in negura timpului.

_

supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti

supererou-benzi-desenate-romanesti-zmeul-zmeilor

supererou-benzi-desenate-romanesti

 

Social

Arhiva stiri