Berea, sanatoasa pentru organism. Ce boala poate combate daca este consumata moderat

Berea este benefica daca este consumata in cantitati moderate. Un studiu efectuat pe 38.000 de persoane a aratat ca poate combate o boala care afecteaza multi oameni si care se trateaza foarte greu.

Peste 38.000 de persoane au participat la studiul privind comportamentele de consum si sanatatea mintala efectuat de institutul Nord-Trondelag Helath Study (Hunt Study) cu sediul in Norvegia, informeaza comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie din Bucuresti.

Cei care consuma bere in cantitati moderate sunt expusi unui risc mai mic de a suferi din cauza depresiei, in comparatie cu cei care nu consuma alcool sau il consuma abuziv, potrivit unui studiu al institutului Nord-Trondelag Helath Study din Norvegia, informeaza un comunicat.

Cercetatorii, condusi de Christopher Jens Skogen de la Universitatea din Bergen in Norvegia, au constatat ca cei care nu consuma deloc bere sau consuma in cantitati foarte mari au fost predispusi sa raporteze simptome de depresie, in comparatie cu cei care consuma bere in cantitati moderate.

O posibila explicatie pentru legatura dintre non-bautori si depresie are o conotatie de natura sociala, aceasta interdependenta putand fi pusa si pe seama faptului ca abstinentii au mai putini prieteni apropiati decat consumatorii de alcool in general si bere in particular. Ei pot considera ca este mai greu sa dezvolte prietenii puternice, neavand avantajul berii ca liant social.

Desigur, abuzul de alcool este asociat cu depresia si alte rezultate nedorite si atat cercetatorii straini, cat si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, recomanda un consum moderat de bere, alaturi de o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.

sursa text: Mediafax

sursa foto: manly.ro

Social

Arhiva stiri