Presedintele Mauritaniei impuscat de proprii lui soldati

Mohamed-Ould-Abdel-Aziz-impuscat

Mohamed-Ould-Abdel-Aziz-impuscat

Presedintele Mauritaniei, Mohamed Ould Abdel Aziz, a fost impuscat astazi dimineata de catre propriii sai soldati, intr-un schimb de focuri declansat accidental, au anuntat, oficial, autoritatile din aceasta tara.

Conform agentiei oficiala de stiri AMI, convoiul presedintelui se indrepta spre capitala Nouakchotta cand a ajuns in mijlocul unui  schimb de focuri. Focurile au fost trase de soldatii dintr-o unitate militara care era stationata langa un drum din aceasta tara vest-africana. Presedintele a fost tansportat de urgenta la spitalul militar al unitatii, iar acum se afla in afara oricarui pericol.

Mohamed-Ould-Abdel-Aziz-prins-intr-un-schimb-de-focuri

Mohamed-Ould-Abdel-Aziz-prins-intr-un-schimb-de-focuri

Cu toate acestea, exista zvonuri care sustin ca acest incident nu este unul intamplator si ca o incercare de asasinare, deoarece focurile de arma au fost trase de niste barbati necunoscuti, care au fugit imediat dupa acest atac. Ei spun ca acesti barbati au tras „direct catre presedinte”, care se intorcea de la ferma sa din provincia Inchiri.

Conform CNN, Mauritania este cunoscuta pentru instabilitatea politica si, in prezent, se confrunta si cu amenintari din partea Al-Qaida.

Mauritania si-a castigat independenta fata de Franta in 1960, iar presedintele actual este Mohamed Ould Abdel Aziz. El a preluat puterea in urma unei lovituri militare in 2008, rasturnand primul lider ales democratic. Apoi, in 2009, Aziz a fost ales in fruntea tarii, cu ajutorul unor alegeri care sa intareasca autoritatea sa.

 

 

Sursa

Social

Arhiva stiri