Cauza incendiului din Confort City a fost un scurtcircuit la un frigider

Incendiul din complexul rezidential Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului, din cauza unui scurtcircuit electric declansat, cel mai probabil, de defectiuni aparute pe timpul exploatarii unui frigider, potrivit rezultatelor comisiei de ancheta.

„Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natura electrica (scurtcircuit electric) este cea mai probabila cauza de incendiu”, se arata intr-un comunicat de presa de joi al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Pe parcursul cercetarii, comisia din cadrul structurilor subordonate IGSU a avut in vedere amprenta incendiului din 2 octombrie, din complexul rezidential Confort City, propagarea arderii, modul de evolutie al incendiului in timp si spatiu, directiile si caile prin care s-a propagat succesiv pana a cuprins intreaga suprafata afectata, precum si declaratiile si imaginile filmate de catre martori, imagini surprinse inaintea si pe timpul sosirii echipajelor de pompieri.

Pe baza acestor elemente, comisia a stabilit ca incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda, sursa probabila de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declansat, cel mai probabil, de defectiuni aparute pe timpul exploatarii unui aparat electrocasnic, respectiv un frigider.

Incendiul din ansamblul rezidential Confort City, aflat in localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni, la granita cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit in 2 octombrie.

sursa text: Mediafax

Social

Arhiva stiri