Gigantul HTC se prabuseste!

 

htc-cade

htc-cade

Gigantul HTC a avut un  profit net de 133 milioane de dolari in  trimestrul III, in cadere cu 79%. Este cea mai mare scadere din istoria companiei, din cauza pierderii cotei de piata in favoarea Samsung Electronics si Apple, transmite Bloomberg.

HTC a coborat la 3,9 miliarde dolari taiwanezi, in timp ce analistii anticipau un rezultat de 4,43 miliarde dolari taiwanezi.

Veniturile companiei au scazut cu 48% in trimestrul al treilea, la 70,2 miliarde dolari taiwanezi (2,4 miliarde dolari)  mult sub asteprtarile analistilor.

HTC, a facut remarcat smartphone-urile One, Sensation si Desire, „dar a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate”, a relatat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati, informeaza Mediafax.

Cresterea Samsung si Apple in Europa si America de Nord si dificultatile de pe piata chineza, unde telefoanele „no-name” castiga teren, ar putea impiedica revigorarea afacerilor HTC in trimestrul IV, considera analistul Kevin Chang de la Citigroup, Taipei.

htc-desire-timetv

htc-desire-timetv

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana trecuta profit record pentru trimestrul III, de peste 7 miliarde de dolari.

Doar Apple a vandut 5 milioane de modele Iphone 5 in primul weekend dupa lansarea mult asteptat-ul smartphone-ului in noua tari pe 21 septembrie.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri