Update: Mare incendiu in Bucuresti, la un complex rezidential

Un mare incendiu a izbuctinit la un complex rezidential din Bucuresti

Marti dupa-amiaza a izbucnit un mare incendiu la etajul 10 al unui bloc din complexul rezidential Comfort City

Blocul facea parte din complexul rezidentia Confort City

Marti dupa-amiaza a izbucnit un mare incendiu la etajul 10 al unui bloc din complexul rezidential Comfort City, aflat in sectorul 3 al Capitalei. Complexul apartine primarului Robert Negoita. 

Flacarile cuprindeau initial o suprafata de 400 de metri, dar s-a extins si la cateva apartamente de la etajele inferioare, in urma caderii unor bucati de acoperis.

 

Ultimul etaj al blocului s-a prabusit

Ultimul etaj al blocului s-a facut scrum

Blocul cuprins de un mare incendiu nu a rezistat in intregime foarte mult timp. Ultimul etaj a cedat la scurt timp dupa interventia pompierilor si s-a prabusit.

La fata locului se afla o echipa de prim-ajutor si o echipa de descarcerare.

Un locatar a facut atac de panica si mai multe persoane au avut nevoie de ingrijire medicale dupa ce au inhalat monoxid de carbon. Oamenii erau revoltati ca pompierii ISU nu au avut suficienta apa pentru a stinge flacarile.

Pompierii au intervenit cu 26 de autospeciale, 70 la suta din capacitatea ISU Bucuresti, dar mansarda blocului a ars in totalitate.

Daniel Vasile,  ISU Bucuresti declara: „Un bloc de 11 etaje plus mansarda. Acoperisul ardea in totalitate, pe o suprafata de 400 mp care ardeau generalizat. Nu avem suficienta apa. Utilizam 5000 de litri pe minut doar la o autospeciala. ”

Cristian Claudiu Avram, ISU Bucuresti, a punctat: „Apa este adusa din zonele invecinate pentru ca resursele din zona nu au presiune suficienta. Focul a fost localizat si se lucreaza la lichidarea lui”.”La noi in evidenta nu apar autorizatii, ele sunt doar avizate. Au fost autorizate in 2007 ele fiind cladiri de birouri, nu spatii de locuit.”, a mai adaugat Inspectorul-Sef ISU Bucuresti.

complex rezidential confort city mare incendiu ultimul etaj a ars in intregime si s-a prabusit

Pompierii au folosit 70% din capacitea ISU Bucuresti

La ora 17.00 incendiul a reusit sa fie stins, dar din nefericire unul din pompieri participanti la eveniment a fost intoxicat cu fum si a ajuns la Spitalul Floreasca, a precizat Raed Arafat.

Ansamblul rezidential Confort City, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, este format din 12 blocuri cu 1680 de apartamente. Blocul cuprins de incendiu are un regim de inaltime P + 11 etaje. Complexul Confort City cuprinde  pe langa apartamentele mentionate si  parcari, doua minimarket-uri, o gradinita, locuri de joaca pentru copii si parcuri. El se afla situat pe Splaiul Unirii, la aproximativ 8 km de Parcul Tineretului si la 4 km de Rin Grand Hotel.

 

Rin Grand Hotel

In 2007 , hotelul Ring Grand Hotel detinut tot de fratii Negoita, din zona Vitan, a fost si el cuprins de un mare incendiu, in timp ce se afla in constructie.

 

 

Social

Arhiva stiri