Henrique Capriles Radonski vs Hugo Chavez in campanie electorala

Cursa electorala din Venezuela a scos pe strazile din Caracas peste 100.000 de oameni intr-un miting pro Henrique Capriles Radonski

 

capriles-chacez

Peste 100.000 de venezuelezi s-au adunat sa-l sustina pe Henrique Capriles, intr-un miting in Caracas

Peste 100.000 de oameni s-au adunat in capitala Venezuelei, Caracas, pentru a-l sustine pe Henrique Capriles Radonski, contracandidatul actualului presedinte Hugo Chavez.

In cel mai mare miting politic pe care Radonski l-a vazut vreodata, nu au lipsit criticile dure la adresa lui Chavez pentru marea lista de promisiuni neindeplinite si a cerut sa se faca dreptate pentru cei 3 oameni impuscati mortali in statul Barinas, duminica.
In acest timp, Hugo Chavez se adresa multimii din statul Zulia, promitandu-le o guvernare bazata pe mai mult socialism. Desi in urma cu o luna vorbea de un adevarat razboi civil in cazul in care un candidat de dreapta va castiga alegerile si va pune capat celor 14 ani de reforme sociale, in ultimul sau mare miting actualul presedinte al Venezuelei declara ca este imposibil sa piarda alegerile.

Infrangerea violentelor

Peste 30 de partide ale opozitiei il sustin pe Henrique Capriles in lupta sa politica impotriva aliantei conduse de  Chavez.

Domnul Capriles  a tinut sa omagiezi cei 3 oameni morti, in ultimul mare miting politic inainte de alegeri.

„Ieri, din pacate, violenta a luat 3 vieti nevinovate, acest lucru nu ar trebui sa se intample niciodata. Vreau sa asigur familiile acestor oameni ca o sa invingem violenta pe 7 octombrie.” a mai declarat tanarul candidat.

„Antonio Valero, Omar Fernandez si Hector Rojas erau 3 sustinatori ai campaniei lui Henrique Capriles Radonski si incercau sa ajunga la un miting in statul Barinas, duminica, drumurile le-au fost blocate de sustinatorii actualului guvern. Cand au coborat din masina incercand sa ajunga pe jos,au fost  impuscati dintr-o duba, de cativa oameni inarmati”, a fost declaratia unuia din partidele aliantei ce-l sustin pe Capriles in lupta politica contra actualului presedinte. ”

In urma tragediei, Ministrul Justietiei, Tareck El Aissami a precizat pe Twitter ca un suspet in cazul crimelor a fost deja arestat.

 

capriles radonski contracandidatul lui chavez 2012

Hugo Chavez s-a adresat zecilor de mii de participanti declarand „Este imposibil sa pierdem alegerile!

Presedintele Hugo Chavez a strans zeci de mii de oameni in orasul Cabimas. El a declarat, conforma agentiei de presa Reuters „Nu cu violenta ne confruntam, ci cu voturi, idei si pace. Propun sa inceteze provocarea populatiei la violenta.”

Au mai fost si alte incidente violente pe timpul campaniei. Sustinatorii ambilor candidati au aruncat cu pietre unii in altii la inceputul lunii septembrie cand Henrique Capriles a incercat sa treaca prin orasul Puerto Cabello, iar 4 oameni au fost raniti intr-un schimb de impuscaturi la inceputul lunii septembrie.

 

Capriles-Radonski-alegeri-2012

Lupta politica stransa intre Henrique Capriles Radonski si Hugo Chavez inainte de alegerile prezidentiale de pe 7 octombrie 2012

Hugo Chavez este presedinte al Venezuelei din 1999, anul trecut a fost diagnosticat cu cancer, iar pana in acest moment nu a mai avut o lupta electorala atat de stransa cu niciun contracandidat. Henrique Capriles Radonski a fost ales ca singur candidat de 30 de partide ale opozitiei, pentru a castiga lupta electorala impotriva actualului presedinte.

 

Social

Arhiva stiri