Marea Britanie va deveni lider mondial pe piata auto pana in 2016

Mini-cooper-piata-auto-uk-revine

Mini-cooper-piata-auto-uk-revine

Marea Britanie are toate sansele sa devina capitala mondiala a masinilor, in conditiile in care analisti estimeaza ca, pana in anul 2016, se vor fabrica 2,2 milioane de masini anual in UK. Desi industria auto britanica a fost la un pas de prabusire in urma cu cativa ani, domeniul auto si-a revenit ca prin minune.

Jaguar, Mini si Range Rover au revenit toate pe profit, dupa ce fondurile private au investit 6 miliarde de lire sterline in fabrici mai mai performante si in dezvoltarea de noi modele.

Potrivit unui raport publicat in aceasta saptamana, cea mai mare cere vine din Rusia si China va duce la o crestere de cel putin 9% a numarului de masini care vor fi construite in UK.

Opt din 10 masini fabricate in prezent in UK merg catre export, iar automobilele britanice sunt vandute in peste 170 de tari. Pentru prima data, Marea Britanie face mai multi bani din exportul de masini decat cheltuieste pentru a le importa.

Land-rover-marea-britanie

Land-rover-marea-britanie

De exemplu Jaguar si Land Rover, au inregistrat, anul trecut, cele mai mari vanzari anuale, dupa o crestere de 76% a exporturilor catre China si Rusia.
Jaguar-uk

Jaguar-uk

Sursa

Social

Arhiva stiri