Intr-o atmosfera traditional romaneasca, Festivalul Painii se desfasoara anual, in luna septembrie in Parcul National

Festivalul Painii desfasurat in fiecare an timp de 3 zile, aduna un public numeros atras acolo de gustul si mirosurile imbietoare de panificatie realizate chiar si in cuptroarele pe vatra amplasate in incinta Parcului National. Vizitatorii nu vin imbiati doar de bucatele traditionale romanesti ci si de numeroasele obiecte artizanale, de la tablouri la obiecte de olarit.

Atmosfera traditional romaneasca de sarbatoare cu dans, cantec, bucate alese, bautura si multa voie buna, acompaniati chiar si de fanfara, tarani imbracati in porturile nationale, ce isi prezinta mandrii produsele realizate chiar in propriile ateliere mestesugaresti.

Daca iesiti la o plimbare in Parcul National sau veniti special pentru Festivalul Painii, in oricare din aceste 3 zile, cu siguranta veti ceda tentatiei si nu veti pleca cu mana goala. Gusturile va vor fi ametite de diversele mirodenii gasite in turta dulce, cozonaci, dulceata, papanasi, placinte, prajitura cu migdale, halvita si chiar vin si tuica, de la producatorii particulari veniti din toate zonele tarii.

Acest parc obisnuit folosit mereu pentru plimbari, relaxare si unele activitati sportive sau muzicale, o data pe an se transforma intr-o brutarie imbibata cu mirosuri de diferite sortimente de paine. Toate sortimentele de paine sunt imbibate cu cantec si voie buna, de la painea dulce, painea cu cartof, paine cu ardei, paine cu seminte (de marar, de mac si de dovleac), …

Arta si traditii nationale la Festivalul Painii din Parcul National
Centrul Cultural Mihai Eminescu, prin intermediul caruia se desfasoara acest Festivalul Painii, doreste sa aduca in atentia locuitorilor Bucurestiului, o monstra din traditiile romanilor de la secretele bucatariei nationale la obiceiuri, mestesuguri si costume populare pastrate de generatii intregi .

Daca vizitati acest parc impreuna cu cei mici, veti observa fetele uimite ale copiilor la fiecare forma diferita pe care turta dulce o imbraca, la vata de zahar viu colorata si la baloanele multicolore ale vanzatorilor ambulanti.
Printre participantii la acest eveniment il puteti intalni si pe Gabriel Medvedov Rotomeza, grafician si pictor renumit. Acest artist complet este autorul creatiei inedite: tabloul rondulat si declara ca terapia prin culoare are efecte medicale.

Multam pentru fotografii: Bogdan Duna (bogdanduna.wordpress.com)
Similare