Un tabloul de Nicolae Grigorescu a fost scos la licitatie

„Portret de barbat cu caciula de blana”, unul din tablourile marelui pictor roman Nicolae Grigorescu a fost scos la licitatie de casa britanica Christies.

timetv.ro

Tabloul „Portret de  barbat cu caciula de  blana„, face parte din colectia vasta a unuia din fondatorii picturii romane moderne, Nicolae Grigorescu. Marele artist reprezenta un simbol deschizator de drumuri pentru tineristi artisti ce incercau sa aduca la lumina valorile spiritualitatii romanesti.

Portret de  barbat cu caciula de  blana” a fost scos la licitatie de casa britanica Christies si cotat cu pretul de pornire intre 3000 si 5000 de lire sterline.

timetv.ro

Nicolae Grigorescu semneaza cea mai scumpa lucrare adjudecata pe piata de arta romaneasca intitulata „Tarancuta odihnindu-se” si redenumita ulterior „Fata cu margele rosii„, vanduta pentru 270.000 de euro in aprilie 2011, la casa Artmark.

Camil Ressu a descris cel mai bine arta lui Nicolae Grigorescu: „Opera lui tine un loc nemarginit in admiratia publicului, pentru ca niciun alt artist, de la dansul, nu a reprezentat mai bine sufletul poporului nostru.„.

 

Social

Arhiva stiri