Concert de jazz Jack DeJohnette Group, in deschidere Iordache


Sala Radio din Bucuresti, va gazdui luni concertul de jazz al grupului Jack DeJohnette, in deschiderea caruia va concerta Iordache.
Jack, continue ascensiunea ca tobosar si lider de trupa de peste 45 de ani. Fostul laureat Grammy in anul 2009 cu albumul Peace Time, la aniversarea varstei de 70 de ani, va concerta la Bucuresti intr-un proiect nou ce imbina experienta din trecut alaturi de compozitii noi.


Jack DeJohnette a colaborat pe albumul jazz-rock „Bitches Brew”al lui Miles Davis, trecand printr-o frumoasa colaborare de mai bine de 25 de ani cu Keith Jarret, in faimosul Standars Trio. Ajungand la grupul sau de avant-garde fusion Directions, mai tarziu redenumit New Directions si continuand cu inovativul ansamblu de free-jazz Special Edition, pana la Golden Beams, propria casa de discuri prin care reinterpreteaza muzica braziliana, africana,, drum&bass, electronica si de meditatie.
Cariera lui DeJohnette iese in evidenta printr-o creativitate extraordinara si o abordare unica a tobelor dar si fiindca este un compozitor prolific.
Alaturi de Rudresh Muhanthappa la alto saxofon, David Fiuczynski la chitara, George Colligan la pian si clape si Jerome Harris la chitara acustica bass a rezultat The Jack DeJohnette Group.

Jack este prin definitie un maestru al jazz-ului care deseori a trecut granitele spre alte genuri, alaturi de un grup divers de muzicieni imbina fara efort traditia cu sunete si ritmuri moderne, combinand jazz cu funk, cu rock, cu r&b, cu elemente din Orientul Mijlociu sau cu elemente din zona Afro-Iberiana.


Iordache influentat de Charlie Parker, Lee Konitz si Ornette Coleman a inceput sa cante la saxofon in 1990, iar cativa ani mai tarziu concerta deja cu Harry Tavitian’s Blues Community.
Colaborand cu pianistul Lucian Ban in grupul Jazz Unit, mai apoi cu basistul Vlaicu Golcea in formatia Rebot Factory, iar in 1999 in cadrul trupei Orient Express cu care a inregistrat albumul Axis Mundi.


A infiintat bandu-ul Outer Space Seven, impreuna cu Sorin Romanescu la chitara, Vlaicu Golcea la bass si diferiti bateristi.
Cele 2 albume oficiale Friday f. Tom Smith (un trombonist foarte talentat) si Dissipating, auto-descrise ca free-funk unde compozitiile si improvizatiile sunt gruvernate de regulile sansei.
Din anul 2003 este si saxonistul trupei rock Kumm si a mai sustinut concerte impreuna cu Norzeatic si Khidja Cloud Society o trupa de hip-hop experimental.
Threee’s a Crowd este inca o frumoasa colaborare impreuna cu Sorin Romanescu.


In toamna anului 2011 a inregistrat albumul One Life Left cu muzicienii din Timisoara: Petre Ionutescu la trompeta, tenor saxofon Lucian Nagy, chitari Toni Kuhn si Dan Alex Mitrofan, iar la tobe si bass Tavi Scurtu si Utu Pascu.
Printre ultimele aparitii ale lui Iordache reprezinta prima cantare la Garana Jazz Fest intr-o noua formula: la trombon Iordache si Florian Radu, Toni Kuhn la clape, Dan Alex Mitrofan la chitara, Utu Pascu la bass electronic, Tavi Scurtu la tobe si la trompeta este Sebastian Burneci. Inregistrarea live a concertului de la Garana o puteti asculta mai jos.

http://soundcloud.com/iordache/sets/iordache-live-at-garana-jazz/
Biletele sunt puse in vanzare in reteaua Eventim cu preturi ce variaza, in functie de categorie, intre 70 -110 lei.

 

 

 

 

 

 

Social

Arhiva stiri