Apocalipsa internetului – Tara care baneaza GOOGLE!

Blocada pe toate liniile si toate retelele.

De teama unor atacuri informatice din partea Israelului, autoritatile iraniene se pregatesc sa blocheze accesul oricarui cetatean la WWW.

Google a fost blocat in aceasta tara.

google

google

Inca de duminica, reteaua publica de televiziune a anuntat ca vor fi blocate pentru cateva ore serviciile de email de la Google.

Interdictia a ramas insa in vigoare pana la “noi ordine”, scrie Gizmodo.

Potrivit unui oficial de la Teheran, iranienii vor avea in curand acces doar la o retea proprie a statului, strict controlata de serviciile speciale.

Potrivit Reuters, explicatia Teheranului este ca Internetul nu trebuie sa fie controlat de doar o tara sau doua (va amintim ca si China si-a fabricat la un moment dat propriul Google).

O alta explicatie este ca agentiile guvernamentale ar putea fi atacate din exterior, data fiind situatia incordata dintre Iran si Israel.

De altfel, institutiile statului au fost deja trecute pe o retea interna.

google-interzis

google-interzis

Si pelicula “Innocence of Islam”, urcata pe YouTube si care a semanat dezordine in lumea araba ar fi un motiv.

Decizia de a bloca accesul propriilor cetateni la internet vine in conditiile in care liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad se afla la New York.

Saptamana trecuta Daily Telegraph relata ca trupe a 25 de tari au fost aduse in Golful Persic in eventualitatea unui conflict intre Iran si Israel.

Regimul de la Teheran este cu ochii pe Internet de la revoltele sangeroase din urma cu 3 ani.

citeste continuarea articolului pe yoda.ro

Social

Arhiva stiri