Muncitori chinezi platiti cu suma jenanta de 70 de centi pe ora pentru a creea iPhone 5

angajatii-platiti-jenant-iPhone-5

Angajatii-platiti-jenant-iPhone-5

iPhone 5 a a fost scos la sfarsitul saptamani trecute  pe piata, iar milioane de astfel de gadget-uri sunt deja in mainile impatimitilor dupa tot mapamondul. Acest lucru datoranduse unor oameni care sunt platiti in scarba cu numai doi dolari pe ora pentru a creea iPhone-ul mult admirat si dorit de toata lumea,relateaza Business Insider.

iPhone face din Apple cea mai valoroasa companie din lume. Conturile actionarilor si angajatilor sunt burdusite de bani, dar in acelasi timp goale cele ale oamenilor care practic creeaza acesta bijuterie de smartphone: milioanele de muncitori chinezi care au lucrat intr-un rimt nebun pentru cel mai asteptat produs al anului 2012.

Este timpul sa le multumim”, scriu cei de la Business Insider.

Munctitori-iphone-5

Munctitori-iphone-5

Asamblarea unui smartphone nu este tocmai cel mai frumos ori cautat job. Ci din contra este unul extrem de obositor si din nefericire si foarte prost platit: 2 dolari/ora. In fabricile iPhone mai multi copii de 13 ani muncesc 16 ore pe zi pentru un iPhone si sunt platiti cu suma jenanta de 70 de centi pe ora si totusi iPhone-ul costa desut de mult.

Mega-profiturile Apple sunt posibile numai pentru ca aceste gadgeturi sunt construite prin astfel de practici imorale considerate ilegale in America. Mai mult, cei care fabrica aceste aparate nu apuca sa vada niciodata produsul finit si nici nu se pune problema de a si-l permite.

chinezi-platiti-prost-iphone-5

Chinezi-platiti-prost-iphone-5

Social

Arhiva stiri